Potvrdili USKOK i policija

Župan i policajci uhićeni zbog povrede službene dužnosti

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK će dovesti uhićene osobe pritvorskom nadzorniku te USKOK-u podnijeti kaznenu prijavu
Kuća uhićenog župana Damira Dekanića Dubravka Petrić/PIXSELL

USKOK-ovi i policijski istražitelji od ranog jutra provode uhićenja više osoba i dokazne radnje vezane za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića uz kojeg je, zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, uhićeno i više policajaca te još osoba.

Iz USKOK-a su priopćili kako su uhićenja i dokazne radnje rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om na području Vukovarske županije, u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku, ističu, mogu potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika. Nakon ispitivanja osumnjičenika, kažu, USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

I iz PNUSKOK-a su potvrdili da je više osoba obuhvaćeno kriminalističkom istragom, čija je realizacija započela rano jutros zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti. Istragom je, navode, obuhvaćen i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK-ova služba u Osijeku dovest će uhićene osobe pritvorskom nadzorniku te USKOK-u podnijeti kaznenu prijavu.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika