Žičara Sljeme od ponedjeljka ima novi cjenik

Cijene karata formirane u tri kategorije
žičara sljeme Slavko Midžor/PIXSELL

U nedjelju, 1. svibnja, završava razdoblje promotivnih cijena karata za vožnju sljemenskom žičarom, a od ponedjeljka, 2. svibnja, primjenjivat će se cjenik karata koji je predstavljen uoči otvorenja žičare Sljeme u veljači, priopćeno je iz ZET-a.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja podsjećaju da su cijene karata žičare formirane u tri kategorije.

U prvoj kategoriji su oni koji imaju mjesečni ili godišnji pokaz ZET-a, za njih će vrijediti cijene kao i za vrijeme promotivnog razdoblja.

U drugoj kategoriji su građani Zagreba, odnosno osobe koje u Zagrebu plaćaju porez i prirez, za odrasle osobe jedan smjer bit će 40 kuna, a povratna karta 70 kuna. Mladima i starijima cijena jednosmjerne karte bit će 25, a povratne 40, dok će za djecu do 14 godina i osobe s invaliditetom biti besplatna.

Za treću kategoriju su predviđene najviše cijene karata, a to su svi koji nemaju mjesečni pokaz niti plaćaju prirez u Zagrebu. Odrasle osobe platit će 75 kuna jedan smjer i 125 kuna povratnu kartu, za mlade i starije cijena će biti 50 za jedan odnosno 75 kuna za dva smjera, a za djecu i invalide 20 odnosno 30 kuna, izvijestila je ZET-ova Služba za odnose s javnošću.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika