Kriza na Hipodromu

Zbog ilegalnog posjednika zatvoren zagrebački Hipodrom. Korlaet poručuje: Situacija će se riješiti vrlo skoro

Jedini zakupnik bokseva koji nije potpisao ugovor na temelju novog pravilnika, također nije došao pokupiti svoje konje
Zagreb: Ustanova za upravljanje sportskim objektima novinarima je dopustila obilazak Hipodroma Josip Regović/PIXSELL

Zagrebački Hipodrom uskoro će biti otvoren za sve, najavio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, pritom objasnivši kako je trenutno zatvoren zbog krize koju je izazvao ilegalni posjednik oko 35 bokseva.

Korlaet je naveo kako su početkom godine donijeli novi pravilnik na temelju kojega su ponudili nove ugovore zakupnicima bokseva i svi su ih potpisali, osim jednog zakupnika koji u međuvremenu nije došao po svoje konje.

– Situacija će se riješiti vrlo skoro, već je u završnoj fazi rješavanja. Hipodrom je zatvoren za sve osim za korisnike ovih stotinjak bokseva koji su uredno zavedeni u novi sustav, izvijestio je Korlaet koji se nada da će se situacija riješiti do lipnja kada se ondje održava veliki turnir.

– U komunikaciji smo s konjičkim savezom i s klubovima i Ustanovom upravljanje sportskim objektima – podružnicom Hipodrom koja tu stvar rješava, nadodaje.

Gradonačelnik Tomašević također je potvrdio da se situacija, u kojoj Hipodrom brine o konjima ilegalnog posjednika, rješava te da takve stvari neće tolerirati.

– U Hipodrom moramo investirati, Hipodrom treba obnoviti, a da bismo to mogli napraviti, moramo riješiti taj nered, rekao je te građane zamolio za malo strpljenja.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Ostalo