Zaposlenici Klinike za tumore održali prosvjed zbog odlaska radiologa

Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice ostala je bez ijednog radiologa

Jurica Galoić/PIXSELL

Djelatnici Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica održali su prosvjed zbog odlaska radiologa i ponašanja predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec.

Malo prije 12 sati veliki broj djelatnika Klinike izašao je pred zgradu kako bi dali podršku radiolozima, a neposredni povod bio je, kako je rečeno, napad Dijane Zadravec na radiologinju Karolinu Bolanča Čulo, koja je izjavila da ju je Zadravec bezrazložno optužila da odbija raditi posao.

Kliniku za tumore dosad je napustila većina radiologa, preostalo je raditi njih nekoliko koji su na bolovanju, a posljednjih dana kao ispomoć dolaze radiolozi s lokacije u Vinogradskoj ulici, predvođeni sa Zadravec.

– Iza ovog insceniranog događaja stoji motiv da zaštiti svog supruga i dr. Kalouseka koji su kaznenim radnjama odlučili pretočiti novac u privatni sustav. Potpisivao je na stotine dokumenata, a Bolanča Čulo radi privatno 40 pacijenata, a ovdje joj je bio problem 10 onkoloških pacijenata. Ona je agresivno došla u moju sobu, namjerno pokušala napraviti incident, uzdisala i rekla da to neće učiniti, rekla je, pak, Zadravec.