Započinje obilježavanje 77. obljetnice bleiburške tragedije i križnog puta

Obilježba počinje danas misom u Bleiburgu, a nastavit će se programima koji će se održavati u Hrvatskoj
svi sveti lampion

Obilježavanje 77. obljetnice bleiburške tragedije i križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945. godine počinje danas misom u Bleiburgu, a nastavit će se programima koji će se održavati u Hrvatskoj.

Tako se u subotu održava Središnja komemoracija za žrtve bleiburške tragedije i križnog puta. Sve počinje u 8:30 sati molitvom, dovom i polaganjem vijenaca državnih delegacija kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoju. Nakon toga u 12:15 sati održat će se sveta misa u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini, koju će predvoditi pomoćni biskup đakovačko-osječki Ivan Ćurić.

Obilježavanje se nastavlja 25. svibnja, kada će se u 20 sati održati komemorativna akademija u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

U nedjelju, 29. svibnja, u 12 sati služit će se misa na Radimlji kod Stoca u BiH, gdje će biti položeni vijenci u ime Hrvatskog narodnog sabora BiH, državnih delegacija, braniteljskih udruga i Počasnog bleiburškog voda.

Hrvatska
Izbor urednika