Zamjena distributivnog cjevovoda u Vrbovcu

U samom Vrbovcu već nekoliko dana traje zamjena distributivnog cjevovoda prema Lonjici
v

Na vrbovečkom području se nastavlja realizacija projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije-Istok“, vrijedan 707 milijuna kuna, kojega za područje bivše općine, provodi tvrtka Vodovod i odvodnja Zagrebačke županije. Već se mjesecima u okolnim je selima gradi sekundarna mreža, u Preseki je podignut i vodovodni toranj, a izvode se i priključci domaćinstava na novu mrežu. Istodobno, koncem godine u južnim naseljima od Vrbovca (Brčevec) krenula je i gradnja kanalizacijske mreže s pripadajućim objektima.

U samom Vrbovcu već nekoliko dana traje zamjena distributivnog cjevovoda prema Lonjici. Posao se upravo odvija u ulici Buban, kojom se promet odvija prema privremenoj regulaciji, radnim danom od 7 do 17, a subotom do 15 sati. Izvođač radova je tvrtka Aquatherm d.o.o., a predviđa se da bi radovi mogli potrajati do konca listopada ove godine.

Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata na vodoopskrbnom području Vrbovec vrijedan je više od 220 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost cjelokupnog projekta 707 milijuna kuna bez PDV-a. Iz Kohezijskog fonda financira se iznos od 483.953.845 kuna, VIOZŽ sudjeluje s iznosom od 44.630.883 kuna, iz Državnog proračuna RH bit će osigurano 89.261.767 kuna, s koliko sudjeluju i Hrvatske vode.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Vrbovec
Zagrebačka županija