Zadnja odluka Stožera o covid potvrdama ide na ocjenu ustavnosti

Ponovno izabrani predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović potvrdio je da će zadnja odluka Nacionalnog stožera o covid potvrdama ići na ocjenu ustavnosti

Davorin Višnjić

Ponovno izabrani predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović potvrdio je da će zadnja odluka Nacionalnog stožera o covid potvrdama ići na ocjenu ustavnosti.

-Jedan odvjetnik iz Koprivnice podnio je prijedlog za provjeru ustavnosti ove najnovije odluke Stožera, vezano uz covid potvrde- izjavio je Šeparović za RTL Danas dodavši da ne smije govoriti o predmetima koji su u tijeku, a posebno ne smije prejudicirati odluku.

Dodao je i da po tom pitanju slijedi procedura.

-To sad mora ići na očitovanje Vladi, koja će dobiti sigurno 15-ak dana da se očituje, onda mi ispitujemo druge okolnosti, eventualno možda i mišljenja, neka i tu sigurno prođe dva, tri mjeseca. Teško je to riješiti prije- dodao je Šeparović.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je krajem rujna odluke kojima se od 4. listopada uvodi obveza covid potvrda ili testiranja na koronavirus za zaposlene u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli covid-19, a ta se obveza uvodi i za dio pacijenata.