Vrbovečki vinogradari zadovoljni uspješnom godinom unatoč koroni

Protekla je godina bila obilježena korona virusom, ali unatoč tome vrbovečki su vinogradari i vinari bili itekako aktivni

Protekla je godina bila obilježena korona virusom, ali unatoč tome vrbovečki su vinogradari i vinari bili itekako aktivni.

-Za nama je uspješna godina, unatoč svemu. Tako smo U svibnju proveli ocjenjivanje čak 110 uzoraka vina, na kojem je Dodijeljeno je 17 zlatnih, 39 srebrnih i 35 brončanih diploma, te 3 priznanja, a 16 uzoraka je odbačeno jer nisu udovoljavali kriterijima. Rezultati ocjenjivanja korišteni su za 19. izložbu Vina vrbovečkog kraja koja je održana sredinom lipnja te godine uz potporu Grada Vrbovca i Zagrebačke županije – kazao je, među ostalim predsjednik Udruge vinogradara Antun Štanfel na nedjeljnoj izvještajnoj skupštini.

Titulu gradonačelnikovog vina lani su ponijela 4 najbolje ocijenjena vina s istim ocjenama: graševina kasna berba (Pavao Juršetić), još dvije graševine (Andrija Korenika i Viktor Korenika), te pinot sivi (Mario Periša).

Udruga je u listopadu organizirala izlet u Slavoniju gdje je posjetila dvije vinarije, jedan obiteljski vinski podrum, te Veleučilište u Požegi. Potkraj godine organizirano je i tradicionalno kušanje mladih vina, na koje su predana 104 uzorka. Članovi udruge, nadalje, i prošle su zime sudjelovali na Vrbovečkom adventu u centru grada.

Na skupštini je mr. Marija Koščević izvijestila radu laboratorija za kemijsku analizu vina, koji vinogradari koriste već godinama.