Vrbovečki praznički „šušur“

Vrbovčane je danas na svakom koraku dočekivao pravi „šušur“: besplatan grah na više lokacija, likovna kolonija na ribnjaku Bajer, a dan je započeo tradicionalnom budnicom Limene glazbe s mažoretkinjama
279086772_760191334976712_6468039653237714626_n

Vrbovčane je danas na svakom koraku dočekivao pravi „šušur“: besplatan grah na više lokacija, likovna kolonija na ribnjaku Bajer, a dan je započeo tradicionalnom budnicom Limene glazbe s mažoretkinjama. Popularni „ limenjaci“ zaorili su ulicama grada u zoru, nastavljajući tako tradiciju dugu pola stoljeća, nakon dvije godine stanke zbog pandemije. I to na oduševljenje svih Vrbovčana.

Na ribnjaku Bajer, uz nezaobilazni grah, održana je i likovna kolonija, na kojoj se okupilo dvadeset umjetnika- domaćih slikara i studenata slikarstva. Fundus Vrbovca postaje bogatiji za nova djela.

Prvomajski grah, pak, dijelio se na sve strane: na ribnjaku Črnec častio je SDP sa svojim partnerima, kraj Ljetne pozornice u centru Vrbovca veliku „grahijadu“ organizirao je HDZ, u Garažama na sajmištu grahom su častili članovi Vrbovečke udruge mladih, a uz „ljeskov kup“ na ribnjacima u Poljanskom Lugu također – grah!

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija