Vrbovec dobiva novu zgradu Centra socijalne skrbi

Predviđeni rok završetka građevinskih radova je krajem kolovoza, a završetak cjelokupnog projekta planiran je koncem ove godine
centar2

U Vrbovcu je prije mjesec i po dana, u neposrednoj blizini Policijske postaje, počela gradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb Vrbovec, sadašnjeg Područnog ureda Vrbovec Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Izgradnja se provodi u sklopu projekta „VrbSkrb“ – Unapređivanje infrastrukture centara za socijalnu skrb, kao podrška procesu deinstitucionalizacije (faza 1).

Sredstva su većim dijelom osigurana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, a dijelom iz sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Točnije, vrijednost je projekta 9.805.810,62 kuna, od čega su iz EU fondova osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 7.686.015,75 kuna. U ponovljenom postupku nabave građevinskih radova je vrijednost same izgradnje građevine s ukupno 5.589.600,00 porasla na 8.360.388,94 kune, čime se za navedeni iznos povećala i ukupna vrijednost projekta, a dodatna je sredstva osiguralo nadležno Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Predviđeni rok završetka građevinskih radova je krajem kolovoza, a završetak cjelokupnog projekta planiran je koncem ove godine.

-Trenutno je prostor Hrvatskog zavoda za socijalni rad za područje grada Vrbovca i pripadajućih općina smješten u unajmljenom prostoru u vlasništvu Grada Vrbovca, na Trgu Petra Zrinskog 23 u Vrbovcu, a koji trenutno ne zadovoljava sve potrebe djelatnika i korisnika Zavoda. Najveći dio prostora nove zgrade bit će namijenjen radu s udomiteljskim obiteljima i njihovim korisnicima u cilju jačanja procesa deinstitucionalizacije kroz unapređenje podrške udomiteljstvu kao izvaninstitucijskom oblika smještaja– istaknula je v.d. voditeljice Područnog ureda Vrbovec Hrvatskog zavoda za socijalni rad Irena Martak.

Valja podsjetiti kako se na području grada Vrbovca i okolnih općina (prvenstveno Općina Dubrava i Farkaševac) tradicija udomiteljstva njeguje već više od stotinu godinu, a po broju udomiteljskih obitelji ovaj kraj i dalje prednjači pred ostalim područjima u Republici Hrvatskoj i trenutno broji oko 200 udomiteljskih obitelji.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija