VIDEO: Palo osmeročlano zločinačko udruženje, zaplijenjena droga vrijedna dva milijuna eura

Operirali su na području tri županije
droga PU krapinsko-zagorska

Na području tri policijske uprave zaplijenjena je droga vrijedna dva milijuna eura, a uhićeno je osam osoba, rekao je u Zaboku načelnik krapinsko-zagorske policijske uprave Josip Bukvić i dodao da su protiv četiri osobe podnesene kaznene prijave USKOK-u, a protiv tri optužni prijedlozi.

Bukvić je ponovio da su policijski službenici krapinsko-zagorske Policijske uprave u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i u koordinaciji s USKOK-om prije dva dana dovršili kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba za koje se sumnja na zločinačko udruživanje zbog proizvodnje i prodaje droge.

Na području tri policijske uprave, krapinsko-zagorske, zagrebačke i primorsko-goranske, pronašli su oko osam kilograma marihuane, više od 40 kilograma amfetamina, 88 litara kemikalije, oko tri kilograma kokaina, 38 grama tableta MDMA, 6,5 mililitara ulja konoplje, nekoliko konzumiranih jointa, jednu malokalibarsku pušku, jedan pištolj, drobilice za mljevenje, digitalne vage, mobitele, SIM kartice te novac u kunama i u eurima.

– Procijenjena tržišna vrijednost na narkotržištu tih pronađenih predmeta iznosi oko 15 milijuna kuna ili dva milijuna eura. Ukupno je uhićeno osam osoba, tri u dobi od 25 godina, jedna u dobi od 28 godina, jedna u dobi od 31 godinu, dvije u dobi od 32 godine i jedna ženska osoba u dobi od 31 godinu, rekao je Bukvić.

Voditelj Službe kriminalističke policije krapinsko-zagorske Policijske uprave Željko Košutić rekao je da je istraživanje, koje je trajalo više od šest mjeseci, rezultiralo zapljenom i uhićenjem osmero hrvatskih državljana.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnji hrvatski državljanin M.G. ustrojio zločinačko udruženje i u to zločinačko udruženje povezao dvojicu 20-godišnjih hrvatskih državljana, J.L. i I.T., te 32-godišnjeg hrvatskog državljanina M.V., koji su sakrivali i prodavali drogu te pronalazili kupce i sudjelovali prilikom primopredaje i prodaje droge, rekao je Košutić.

Crna kronika
Hrvatska
Izbor urednika