Utvrđen identitet žene pronađene na Krku

Riječ je o 57-godišnjoj Slovakinji koja je boravila na području Hrvatske kao turistkinja

Policija je zahvaljujući suradnji s građanima iz Hrvatske i svijeta utvrdila identitet žene pronađene 12. rujna na otoku Krku. Riječ je o 57-godišnjoj Slovakinji za koju su zanimanje pokazali i svjetski mediji nakon informacije o misterioznoj ženi bez pamćenja koja govori engleski.

Niz saznanja koja su rezultirala utvrđivanjem identiteta žene prikupili su policijski službenici postaje Krk, Službe općeg kriminaliteta i Odjela za izvještajnu analitiku, izvijestila je primorsko-goranska policijska uprava.

Za ozljede koje je prilikom pronalaska imala žena utvrđeno je da nisu nastale kao posljedica kažnjive radnje te je smještena u bolnicu gdje joj je pružena pomoć.

U nastojanju da utvrdi identitet žene policija je javno objavila njezine fotografije sa zamolbom za pomoć u utvrđivanju identiteta budući da pronađena žena nije mogla dati podatke o sebi, a poduzete mjere nisu dovele do saznanja o kojoj se osobi radi. Provjere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele o utvrđivanja identiteta te je o pronađenoj ženi obaviješten Interpol i zatražena je pomoć stranih policija.

Od objave fotografija policija je zaprimila više desetaka dojava građana iz zemlje, zemalja Europske unije i drugih zemalja koji su dostavom fotografija ili drugih informacija željeli pomoći u utvrđivanju identiteta. Neke od dojava zaprimljene nekoliko dana nakon objave fotografija dovele su do pronalaska ruksaka, ali stvari pronađene u njemu nisu pomogle otkrivanju identiteta.

Prvu od nekoliko dojava koje dovele do otkrivanja identiteta policija je dobila 20. rujna navečer, a pošto se pokazalo da bi žena mogla biti državljanka Slovačke putem međunarodne suradnje zatražena je pomoć slovačke policije iz koje su potvrdili da je žena putem fotografije.

Prema dosad utvrđenom slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistkinja, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine.