Uloženo 39 amandmana na prijedlog zagrebačkog proračuna

Očekuje se široka rasprava

Sanjin Strukić/PIXSELL

Na prijedlog zagrebačkog gradskog proračuna za 2023. svi zastupnički klubovi uložili su ukupno 39 amandmana. Amandmane su uložili i zastupnici Renato Petek, koji je to učinio odvojeno od kluba SDP-a kojemu formalno pripada te Ivica Lovrić, izvijestio je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisovi.

Klisović je istaknuo da je to u dijelu u kojem smatra da proračun treba pojačati.

– SDP prihvaća proračun kao takav, no mislimo da smo ga poboljšali amandmanima, rekao je.

Među ostalim, klub zastupnika SDP-a zatražio je da Grad poveća davanja i iznose za pokrivanje troškova školama i vrtićima, ali i 130 tisuća eura za jezero Jarun, odnosno za njegovo izmuljivanje.

– To je sportsko-rekreacijsko mjesto, svaki Zagrepčanin barem je jednom u životu bio na Jarunu, želimo ga držati u funkciji zbog koje je i napravljen, istaknuo je Klisović.

O najvažnijoj točki sjednice, prijedlogu proračuna koji je prema trenutnom prijedlogu gradske vlasti težak 16,6 milijardi kuna (2,2 milijarde eura), očekuje se široka rasprava, pa bi se trajanje sjednice moglo produljiti s jednog na dva dana, dodao je Klisović.

Gradski zastupnici će raspravljati i prijedlogu da se produlji rok za iskorištavanje gradskih subvencija građanima pogođenim potresom, a odnosi se na one koji zbog tromosti države još uvijek nisu iskoristili te subvencije jer im obnova nije niti započela.