Ukinuta ograničenja na granicama: Ulazak u Hrvatsku od sada za sve bez covid potvrda

Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza bila je na snazi do 30. travnja te nije produljena
covid Milan Šabić/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, koja je bila važeća do 30. travnja, nije produžena što znači da su ukinuta ograničenja za ulazak u Hrvatsku.

– Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je bila važeća do 30. travnja 2022. godine nije produženo. Stoga je ulazak u RH dozvoljen uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije covid-19, odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o schengenskim granicama, Zakonom o strancima i drugo (bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima), izvijestio je MUP.

Posljednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza bila je na snazi od 9. travnja. Prema njoj putnicima iz EU za ulazak u Hrvatsku više nije bilo potrebna covid potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali ispunjavati epidemiološke uvjete, odnosno posjedovati covid. Ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku.

Hrvatska
Izbor urednika