Učenici od sljedećeg tjedna ponovno u školskim klupama. Donosimo plan za Zagrebačku županiju

Pogledajte što se sve mijenja od 1. veljače

Učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija od 1. veljače nastavu će pohađati uživo, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi, stoji u odluci župana Stjepana Kožića.

Konkretno radi se o tri škole koje su privremeno neuporabljive i to OŠ Đure Deželića iz Ivanić-Grada i PŠ Donji Hruševec u općini Kravarsko u kojima je škola organizirana na daljinu, dok je u PŠ Gornji Hruševec, također u općini Kravarsko, u dogovoru s roditeljima nastava organizirana uživo, ali u matičnoj OŠ Slavka Kolara.

Odluka o organizaciji nastave za osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija donesena je na preporuku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, ali i činjenicu da je za dio Zagrebačke županije proglašeno stanje katastrofe uzrokovano potresom.

Također, Županijski stožer preporuča gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da analiziraju situaciju na svom području te prema potrebi donesu odluku sukladno županijskoj.