Postoji i odmak od svih drugih gaziranih pića

U ugostiteljskim objektima sve veći odmak od potražnje za Coca-Colinim pićima

Primjetan je pojačan zazor od Coca-Colinih i drugih gaziranih pića u restoranima i kafićima nakon pojave trovanja pićima iz asortimana te tvrtke, ističe predsjednica udruženja ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore Jelena Tabak
Boce Coca-Cole i Romerquelle vode Zvonimir Barisin/PIXSELL

Udruženje ugostitelja HGK dijeli mišljenje da je u vezi s trovanjem najvažnije da ne bude još slučajeva ni opasnosti po ljudsko zdravlje, a svakako je primjetno da postoji odmak od potražnje za Coca-Colinim pićima u ugostiteljstvu, kaže Jelena Tabak, i sama ugostiteljica i restoraterka.

Ono što znamo je da, otkako su trovanja potvrđena, nitko više ne pije Coca-Colu i njezine proizvode, a postoji i odmak od svih drugih gaziranih pića- dodaje.

Kada je riječ o udjelu tih pića u poslovanju, za kafiće ne iznosi procjene, a za restorane kaže da je taj udjel do pet posto u prihodima. Smatra da će situaciju sa smanjenom potražnjom za gaziranim pićima biti lakše izgurati restoranima, jer kod njih veći dio u ponudi čine hrana i vino, a da će teže biti kafićima, disko klubovima i noćnim barovima, jer se gazirana pića piju samostalno, ali se rabe i za koktele i miješana pića.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika