U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA: Tijesna bitka za četiri grada

Pred nama su jedni od najneizvjesnijih lokalnih izbora

U četiri najveća grada, kako pokazuje posljednje istraživanje koje je za Novu TV provela agencija Ipsos, moglo bi doći do velikih zaokreta, piše Jutarnji list.

U tradicionalno “crvenoj” Rijeci SDP-u prvi put prijeti gubitak vlasti, a HDZ-u u Osijeku se prvi put smiješi da je osvoji. U Splitu najveću potporu ima HDZ-ov kandidat Vice Mihanović, ali mu za vrat puše Ivica Puljak iz centra.U Zagrebu se dodatno potvrdila dominacija zelenolijeve platforme Možemo!, ali je neizvjesno hoće li zagrebački SDP dovoljno dobaciti da zajedno imaju većinu u Skupštini.

Desnica prema anketama ne osvaja Zagreb, ali se tu vodi žestoka bitka između HDZ-a i Domovinskog pokreta za naklonost desnih birača. Uđe li u drugi krug HDZ-ov kandidat Davor Filipović, to će biti poraz “pokreta”. I obrnuto. Ako se s Tomaševićem u drugom krugu nađe čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, to bi mogao biti velik problem za predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića jer bi se tumačio da je poražen u svojoj bazi.

Rezultati ovog istraživanja po redoslijedu kandidata se, kažu u HDZ-u i Domovinskom pokretu, poklapaju i s njihovim istraživanjima, ali su razlike u postotku. U HDZ-u kažu da su relativno male, a u Domovinskom pokretu tvrde da su goleme, posebno u Zagrebu, donosi Jutarnji list.