Radovi gotovi prije roka

U promet pušten obnovljeni vijadukt Sava-Odra

Zamijenjeno je 14 starih dotrajalih prijelaznih naprava, a u potpunosti je saniran i kolnik istočnog vijadukta
sava odra Grad Zagreb

Ovaj vikend u promet je pušten obnovljeni vijadukt na Jadranskoj aveniji, kod prijelaza oteretnog kanala Sava-Odra. Zamijenjeno je 14 starih dotrajalih prijelaznih naprava novim čeličnim, tzv. češalj prijelaznim napravama. Radovi su trajali pet mjeseci i završeni su prije roka.

– Sigurnost cestovne infrastrukture ključan je prioritet ove gradske uprave. Zbog toga smo do sada u mandatu uložili više desetaka milijuna eura u obnovu mostova, vijadukata i ostalih prometnih objekata, a istim tempom nastavljamo i dalje. Izuzetno je važno da su građani s obje strane Save povezani infrastrukturom koja je pouzdana i koja može izdržati zahtjeve modernog velegrada, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Osim zamjene dotrajalih prijelaznih naprava, u potpunosti je saniran i kolnik istočnog vijadukta, gdje je podružnica Zagrebačkog holdinga Zagrebačke ceste zamijenila asfalt u duljini od 500 metara te izvela horizontalne oznake.

Ukupna vrijednost svih radova je preko milijun eura. Oko polovice iznosa osigurano je iz Fonda solidarnosti, a preostali iznos iz državnog i gradskog proračuna.

Aktualno
Grad Zagreb
Izbor urednika