U Poduzetničkoj zoni Pisarovina podiže se standard, a brza cesta od čvora Zdenčina do Pisarovine donosi nove mogućnosti

U Pisarovini je danas održano predstavljanje projekta „Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Pisarovina“

U Pisarovini je danas održano predstavljanje projekta „Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Pisarovina“. Ukupna vrijednost projekta je 16.766.140,00 kuna, pri čemu je 9.578.019,22 kuna osigurano iz Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Kako je istaknuo načelnik Tomo Kovačić Poduzetnička zona Pisarovina osnovana je 2005. godine odlukom Općinskog vijeća, kada su krenuli i prvi poslovi izgradnje potrebne infrastrukture, kao i prodaje zemlje koja se tamo nalazi.

-Krenuli smo s 25 hektara uz ovu glavnu cestu, gdje su se gradili prvi pogoni. Interes investitora zbog povoljnije cijene zemljišta je postojao, nakon čega smo korigirali cijenu i promijenili uvjete- prisjetio se načelnik Kovačić, te se zahvalio svima koji su pomogli u podizanju standarda u Zoni, koja danas broji 15 pogona u kojima je zaposleno gotovo 500 osoba.

-U Zonu je do sada uloženo oko 35 milijuna kuna, a ovim projektom završavamo infrastrukturu u našoj Zoni. Uz ceste uredit ćemo i parkiralište, javnu rasvjetu te hortikulturu. Time stvaramo uvjete za 82 poduzetnika koja su kupila tu zemlju za svoje pogone- istaknuo je Kovačić te najavio izgradnju brze ceste od čvora Zdenčina do Pisarovine, čime će se uvelike poboljšati i prometna povezanost s izlazom na A1.

Predstavljanju projekta nazočio je i župan Stjepan Kožić te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak. Inače, Zagrebačka županija je u Zonu u Pisarovini uložila više od 7 milijuna kuna.

-Prije dvadesetak godina imali smo prigovora zašto ulažemo u poduzetničke zone, jer tu se neće investirati. Dvadeset godina kasnije, brojke su sasvim drugačije- istaknuo je Kožić, te podsjetio kako je Zagrebačke županija u zone na svome području uložila preko 50-ak milijuna kuna.

-Time smo stvorili da se u našim zonama stvaraju sve veće i veće investicije, a najbitnije je da se u njima povećava u broj zaposlenih- zaključio je Kožić.