U nogometnoj ljepotici Vrbovec svladao Gaj Mače 3-2

Treća uzastopna pobjeda nogometaša Vrbovca

Davno na Sajmištu nije viđena ovakva nogometna ljepotica, kakvu su ponudili Vrbovec i Gaj Mače. Na koncu je slavio domaćin 3-2, pogotkom postignutim u zadnjim sekundama sudačke nadoknade. No, pođimo redom. Utakmica je kasnila petnaestak minuta, dok tehničko osoblje kluba nije oščistilo sve linije na travnjaku od snijega, koji je zabijelio netom prije susreta.

Poveo je Vrbovec pogotkom Martinovića već u 16. minuti. Isti je igrač mogao postići i drugi gol u 28. minuti, nakon krasne akcije, ali se ispriječila stativa, a minutu kasnije opasno je pucao i Domagoj Colarić. Inicijativa Vrbovca ne popušta, pa Martinović u 40. i Domagoj Colarić dvije minute kasnije ozbiljno prijete gostujućem vrataru. Domagoj Colarić pogađa stativu s 18 metara u 52. minuti, a malo kasnije pravu pomutnju stvaraju domaćini pred gostujućim vratima, ali lopta čudesno nije htjela u mrežu. I onda je uslijedila kazna. U 62. minuti grešku domaće obrane koristi Haramustek, koji poravnava rezultat.

Vrbovec dolazi u novo vodstvo 2-1 u 78. minuti. Euro-pogodak iz slobodnog udarca s oko 25 metara u lijeve rašlje postiže kapetan Domagoj Colarić.

A, onda u 90. minuti hladan tuš. Vukadin na drugoj stativi glavom dočekuje visoku loptu i posprema je u bliži kut, za 2-2. Unatoč tome Crveni ne posustaju. Najprije su pokušali iz kornera, pa stvorili veliku šansu za pogodak. Već se igrala četvrta, posljednja minuta nadoknade vremena, kada je na oko 30 metara dosuđen slobodan udarac za domaćina. Nabačena lopta završava u korneru, a nakon ubačaja iz kuta najviši u buketu igrača bio je Martinović, koji glavom  zabija svoj drugi pogodak, za pobjedu 3-2 i veliko, veliko veselje.