Tomo Medved: Ne očekujem da se napetosti odraze na Kolonu sjećanja

Ministar branitelja Tomo Medved ne očekuje da će se napetosti u društvu odraziti na Kolonu sjećanja u Vukovaru, a najavio je i da će se organizacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje voditi epidemiološkom situacijom

Dubravka Petrić/PIXSELL

Ministar branitelja Tomo Medved ne očekuje da će se napetosti u društvu odraziti na Kolonu sjećanja u Vukovaru, a najavio je i da će se organizacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje voditi epidemiološkom situacijom.

-Svjedočili smo u zadnje vrijeme neodgovarajućem medijskom istupu, neodgovarajućim tekstovima i sadržajima na društvenim mrežama i medijima, što osuđujemo i pozivamo sve da to izbjegavaju- rekao je Medved u Vukovaru sudjelujući na obilježavanju 29. obljetnice smrti Blage Zadre.

Istaknuo je da Vlada kontinuirano zagovara argumentiranu raspravu i odgovarajući odnos u društvu, a upitan hoće li se napetosti nakon napada na Markovu trgu odraziti na Kolonu sjećanja odvratio je kako to “ne očekuje ni na koji način”.

-Štoviše, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan kada se očekuje od cijelog hrvatskog društva i svih koji vole ovu domovinu da se dođu pokloniti žrtvama Domovinskog rata, poglavito žrtvama Vukovara i Škabrnje- poručio je Medved.

Istaknuo je da će se Vlada u organizaciji Kolone sjećanja, kao i cijelog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, voditi epidemiološkim smjernicama jer je dužna voditi brigu o zdravlju ljudi.

-Povećava se broj zaraženih koronavirusom, predstoji nam svakodnevno praćenje, u skladu s preporukama Stožera i struke vidjet ćemo na koji način organizirati Kolonu sjećanja- kazao je Medved.

Iako je osudio nedavni istup vukovarskog gradonačelnika Ivana Penava, koji je o činu 22-godišnjeg Danijela Bezuka kazao da je “pokazao bunt”, Medved očekuje da će 18. studenog, kao i dosadašnjih godina, zajedno s Penavom dostojanstveno iskazati poštovanje žrtvama Vukovara i Škabrnje.