Tomo Kovačić u Pisarovini ide po osmi mandat. Pisarovina je danas ugodno mjesto za život i kraj koji ima svoju budućnost

Jedan od najdugovječnijih načelnika na području Zagrebačke županije je Tomo Kovačić koji načelničku dužnost u Pisarovini obavlja od prvog dana ustrojstva općine

Jedan od najdugovječnijih načelnika na području Zagrebačke županije je Tomo Kovačić koji načelničku dužnost u Pisarovini obavlja od prvog dana ustrojstva općine. Iako je bilo govora kako će otići u zasluženu mirovinu, na nagovor svojih najbližih suradnika odlučio je po osmi puta tražiti naklonost svojih mještana.

-Ako dobijem povjerenje ja ću ga nastojati opravdati kao u proteklih sedam mandata. Ponosan sam na sve ono što je napravljeno i nadam se da ću u narednom periodu dati još puno toga za dobrobit ovoga kraja- istaknuo je Tomo Kovačić, koji je nakon Domovinskog rata krenuo u stvaranje općine koja je danas prepoznata i od strane investitora koji sve više dolaze u tamošnju poduzetničku zonu.

-Te 1995. krenuli smo u intenzivnu obnovu razrušenih objekata kojih je bilo dosta. Šteta je bila 30 milijuna tadašnjih njemačkih maraka. Infrastrukture tada gotovo da nije bilo; nismo imali niti jedan metar vodovodne mreže, kao ni kanalizacije. Imali smo par glavnih asfaltiranih prometnica. Trebalo je tada krenuti žestoko sa stvaranjem uvjeta za što bolji život na našem području- prisjetio se Kovačić.

Kao godinu koja je značajna u razvoju općine načelnik Kovačić je naveo 2005. godinu kada su pokrenuti radovi na Poduzetničkoj zoni, a te je godine otvorena i sportska dvorana u sklopu škole, kao i vrtić koji je lani proširen.

-Sve to iziskivalo je puno truda i ulaganja, kao i hodočašćenja po raznim Ministarstvima i Županiji, koji su nas uvijek pratili. Danas smo došli do općine koja ima respektabilan broj zaposlenih ljudi, a to govori kako je Pisarovina ugodno mjesto za život i mjesto koje ima svoju budućnost- rekao nam je Kovačić, koji vjeruje kako će izgradnja Državne ceste od čvora Zdenčine do Pisarovine donijeti novi zamah u razvojnom smislu.