Ključno da se ubojstva riješe

Tomašević nakon ubojstva žene u Blatu: Zagreb je sigurniji grad u odnosu na ostale europske metropole

U posljednjih 10 godina zabilježeni su pozitivni trendovi po pitanju javne sigurnosti
Zagreb: Izjava Tomaševića nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji i donaciji s UNICEF-om i Zagrebačkim holdingom Davorin Visnjic/PIXSELL

Zagreb je sigurniji grad u odnosu na ostale europske metropole, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirajući jučerašnje ubojstvo žene kod nedovršene bolnice u Blatu.

Podsjetio je da je u travnja usvojeno lanjsko izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području grada Zagreba u kojim su zabilježeni i neki pozitivni trendovi unazad 10 godina. Za razliku od drugih europskih metropola, Zagreb od gotovo milijun stanovnika s prijavljenim prebivalištem i boravištem, bilježi nekoliko ubojstava godišnje.

– Ključno je da se sva ubojstva riješe i da znamo tko su počinitelji te da oni za to odgovaraju, rekao je Tomašević.

Prema pisanju medija, osumnjičeni muškarac je prijavio ubojstvo žene koju je poznavao, a policajcima je rekao da se branio od žene koja ga je napala. Slučaj je zabilježen kao femicid za kojeg Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora od najmanje 10 godina, a istražitelji, ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju, mogu u bilo kojem trenutku izmijeniti kvalifikaciju kaznenog djela.

Aktualno
Grad Zagreb
Izbor urednika