TOMAŠEVIĆ JASNO O HOLDINGU: Bilo je to najodgovornije rješenje u zatečenoj situaciji

Ustvrdio je da nije prekršeno predizborno obećanje da će se pozicije dijeliti putem javnih natječaja
tomislav tomaševič Robert Anić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je da imenovanjem nove uprave i nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga izravno, a ne javnim natječajem, nije prekršeno predizborno obećanje, nego je to bilo najodgovornije rješenje u zatečenoj situaciji.

– U situaciji gdje vas zatekne izvješće koje je bilo nedavno objavljeno s 305 milijuna kuna gubitaka smo imali zapravo dvije opcije, ostaviti staru upravu koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriješiti staru upravu i ostaviti Zagrebački holding bez uprave, nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj, kazao je Tomašević nakon sastanka o obnovi s resornim ministrima.

Rekao je da su u takvoj situaciji odlučili da je najodgovornije rješenje imenovati novu upravu i nadzorni odbor “kako bi se odmah počeo uvoditi red”, jer je nova gradska vlast pravi uvid u dugovanje Zagrebačkog holdinga dobila tek nakon izbora. Tomašević je istaknuo da je imenovan minimalan broj članova, a da će se javni natječaji raspisati za preostala tri člana uprave i ostale članove NO-a.

– Kada smo vidjeli kakvo je stanje s proračunom Grada Zagreba….podsjetit ću vas da su gradski proračun i Holding sustav spojenih posuda, sve ono financijski loše u Holdingu odnosi se i utječe na Grad Zagreb i obrnuto. U tom smislu, zaključili smo da moramo brzo djelovati, povukli smo poteze koje smo povukli, kazao je.

Ustvrdio je da je to iznimka, a da će se za direktore javnih poduzeća i podružnica Holdinga raspisati javni natječaji, kao što su i obećali. Najavio je da se javni natječaji za pročelnike gradskih ureda mogu očekivati nakon preustroja gradske uprave, o čemu će gradska skupština odlučivati u prvoj polovici srpnja.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika