Sutra sastanak s radnicima Čistoće o sistematizaciji

Sastanak je vezan za postupak mirenja predstavnika sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga
Zagreb: Mirjana Kaltak, predsjednica sindikata Čistoće obratila se medijimaDavorin Višnjić/PIXSELL

Predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb Mirjana Kaltak najavila je da će se u utorak u Čistoći sastati predstavnici Uprave Zagrebačkog holdinga i Grada s radnicima i sindikalcima na kojem će se razgovarati o izradi sistematizacije, koeficijentima i otežanim uvjetima rada.

Sastanak u Čistoći – podružnici Zagrebačkog holdinga zakazan je u skladu s obećanjem gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koje je dao radnicima u četvrtak, kada su prekinuli trodnevnu obustavu rada, rekla je Kaltak.

Taj radni sastanak vezan je za postupak mirenja predstavnika sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga, koji će trajati do utorka, 31. siječnja.

– Jedan od zahtjeva u postupku mirenja upravo su sistematizacije po svim podružnicama Zagrebačkog holdinga. Svaka podružnica pregovara za sebe, a onda sve to dolazi pregovaračkom odboru sindikata i poslodavca na potvrđivanje, objasnila je Kaltak.

Nadamo se da idemo u dobrom smjeru i da će pregovori završiti dogovorom, poručila je Kaltak i izrazila nadu da neće trebati bilo kakve sindikalne akcije, uključujući i štrajk u svim podružnicama Holdinga.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika