Susret poduzetnika Općine Pisarovina

Obilaskom pčelarsko-prerađivačkog pogona tvrtke PIP d.o.o. i pogona KM Kovnice d.o.o. te polaganjem kamena temeljca za budući pogon za proizvodnju metalne galanterije Mihoković d.o.o. obilježen je 1. susret poduzetnika općine Pisarovina.

Proizvodni pogon tvrtke Mihoković d.o.o. bit će 11. po redu u Poduzetničkoj zoni Pisarovina, a otvorenje ovog 8,5 milijuna kuna vrijednog pogona očekuje se sredinom rujna 2018. godine. Za ovaj projekt povećanja prostornih kapaciteta i jačanja tehnološke opremljenosti tvrtka Mihoković dobila je 3,6 milijuna kuna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

U ime domaćina okupljene poduzetnike i goste pozdravio je načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić istaknuvši da je realizacija Poduzetničke zone i daljnje ulaganje u nju, kao i privlačenje novih investitora, u apsolutnom interesu Općine koja se trudi stvoriti infrastrukturne uvjete kako bi olakšala poslovanje svojih poduzetnika.

Susretu, koji je upriličen povodom Dana općine Pisarovina, prisustvovala je i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić koja je ovom prigodom pohvalila prijateljsku orijentiranost Općine prema poduzetnicima te istaknula da je nova cesta koja bi Poduzetničku zonu Pisarovina povezivala s autoputom Zagreb – Karlovac nužna i u planu izgradnje do 2020. godine.