Natječaj prošao ispod radara

Studija izvodljivosti za novi stadion na Maksimiru gotova do svibnja

Taj je posao, vrijedan gotovo 16 tisuća eura, dobila splitska tvrtka UHY savjetovanje d.o.o.
stadion maksimir PIXSELL

Grad Zagreb je u prosincu 2023. putem jednostavne javne nabave ugovorio Studiju investicijskog ulaganja u sportske objekte na području Grada Zagreba, odnosno studiju izvodljivosti za novi stadion na Maksimiru. Vrijednost nabave je 15.912 eura s PDV-om, piše Jutarnji list.

Studija bi trebala definirati koliko će biti potrebno komercijalnog sadržaja kako bi sam sportski objekt bio održiv za budućeg investitora. Taj je posao dobila splitska tvrtka UHY savjetovanje d.o.o., a cijeli je natječaj prošao, moglo bi se reći, ispod radara, među nabavama za nadzor nad rekonstrukcijom vodoopskrbnog cjevovoda i radovima na sanaciji nekog mosta.

Da se radi studija izvodljivosti, otkriveno je prvi put u srijedu uoči potpisivanja sporazuma između Grada, Vlade i Crkve kad je na Radio Sljemenu zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet otkrio da je to u procesu. Poslije je, prilikom potpisivanja sporazuma, i sam gradonačelnik Tomislav Tomašević pred novinarima istaknuo da bi ta studija trebala biti gotova do svibnja te da će se na temelju nje ići u izradu projektnog zadatka.

Zamjenik gradonačelnika Korlaet rekao nam je da je na tu jednostavnu nabavu stiglo šest ponuda, ali budući da se radi o jednostavnoj nabavi, ostali ponuđači nisu javno dostupni.

– Najbolja ponuda izabrana je na osnovi cijene i referenci, izjavio je zamjenik gradonačelnika Korlaet.

UHY savjetovanje d.o.o. iz Splita osnovano je 2012. godine, a vlasnici su Helena i Krešimir Budiša, svaki s 46 posto suvlasništva te Boris Pekić s osam posto suvlasništva. Ima temeljni kapital od tri tisuće eura i prijavljeno je za poslovne usluge. Tvrtka je 2022. godine prijavila ukupni prihod od 581.100 eura (dobit od 117.800 eura), a prijašnjih su godina prihodi iznosili oko 300.000 eura.

Prema poslovnim podacima na financijskim servisima, tvrtka ima pet zaposlenih, a na njihovoj službenoj internet stranici nude usluge “pripreme EU projekata, provedba EU projekata, porezno savjetovanje, poslovno savjetovanje te računovodstvo i revizija”, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.

Aktualno
Grad Zagreb
Izbor urednika