STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI UPOZORAVA: Lokalni proizvođači hrane našli su se u teškoj situaciji

Na Trgu bana Jelačića više nema izlaganja i prodaje domaćih prehrambenih proizvoda

Sanjin Strukić/PIXSELL

Članovi Kluba gradskih zastupnika stranke Bandić Milan 365 ocijenili su da su se proizvođači hrane i OPG-ovi u Zagrebu “našli u teškoj situaciji” te moraju ići u druge hrvatske gradove jer na Trgu bana Jelačića više nema izlaganja i prodaje domaćih prehrambenih proizvoda.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika BM 365 u Gradskoj skupštini Nenad Predovan osvrnuo se i na tematsku sjednicu skupštinskog Odbora za poljoprivredu o problemima koje vrane stvaraju u gradu.

– Vrane stvaraju velike problema za susjedstva u kojima se one pojavljuju, isto kao što divlje svinje rade velike probleme u Podsljemenskoj zoni. Međutim, daleko važnija tema je tema općeg stanja poljoprivrede grada Zagreba, smatra Predovan.

Istaknuo je da u Zagrebu ima više od 6400 OPG-ova i oko 20.000 ljudi koji su uključeni u taj dio te smatraju da je to prava tema.

– Na Trgu bana Jelačića ukinut je kanal izlaganja i prodaje domaćih prehrambenih proizvoda pa OPG-ovi moraju ići u druge hrvatske gradove, rekao je te napomenuo da su se neke od tih manifestacija u Zagrebu održale, “jer ih je stara vlast dogovorila”.

Istaknuo je i da je Gradski ured za poljoprivredu, nakon što je 30 godina postojao, sada prebačen u Gradski ured za gospodarstvo, “i to je znak kako se gradska vlast odnosi prema poljoprivrednicima”. Poručio je i da su “poticaji za zagrebačke poljoprivrednike smanjeni za pet puta”.

Gradski zastupnik BM 365 Marijan Tomurad rekao je i da je raspisan samo jedan natječaj pa će “i taj sitan novac”, kaže, dobiti oni koji se ne bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda.