Predstavljen novi projekt

Srednjoškolsko igralište u Klaićevoj postaje podzemna garaža

Javna garaža na lokaciji ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj imat će oko 800 parking mjesta na tri podzemne etaže, a po dovršetku će se iznad garaže ostati igralište, koje će dobiti nove atletske staze i druge sadržaje
Zagreb: Zapušteno srednjoškolsko igralište u Klai?evoj ulici Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će se na lokaciji srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj ići na novi projekt izgradnje podzemne garaže koja će imati 800 parkirnih mjesta, 300 više od starog projekta.

Javna garaža na lokaciji ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj imat će oko 800 parking mjesta na tri podzemne etaže, a po dovršetku će se iznad garaže ostati igralište, koje će dobiti nove atletske staze i druge sadržaje.

Sljedeći će se tjedan pokrenuti otvoreni postupak javne nabave za odabir projektanta za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju garaže Klaićeva. Rok izrade projekta je 9 mjeseci od dana potpisa zapisnika o uvođenju u posao, a procijenjena vrijednost usluge je 650.000,00 eura bez PDV-a, istaknuto je u priopćenju Grada Zagreba.

Na pitanje zašto se ide u izradu novog projekta za tu garažu, kada već postoji jedan izrađeni, Tomašević je istaknuo da je prijašnji projekt imao u planu i izgradnju komercijalnih sadržaja, što bi smanjilo broj parkirnih mjesta.

-To je još jedan u nizu od ovih projekata 20, kako ih mi nazivamo, projekata o kojima se 20 godina priča, a ništa se nije napravilo. Ovaj projekt ranije je bio zamišljen kao javno-privatno partnerstvo, s 500 mjesta- istaknuo je Tomašević dodavši da je bilo bitno povećati broj parkirnih mjesta.

Dodao je i da nema potrebe da projekt bude javno privatno partnerstvo, jer je riječ o isplativom i financijski održivom projektu koji će biti investicija Zagrebačkog holdinga. Istaknuo je da će Holding za njezinu izgradnju, čije se cijena procjenjuje na oko 30 milijuna eura, dobiti kredit od komercijalne banke, i to bez jamstva Grada Zagreba.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Ostalo