Obilježavamo Nacionalni dan hitne medicinske službe

SINIŠA GOLUB, voditelj ispostave Hitne pomoći VG: Kada imate iskustva, onda imate i znanja i mogućnosti da se pripremite za sve situacije

Uz Nacionalni dan hitne medicinske službe održana je javnozdravstvena akcija "Dan kada učimo spašavati živote"
20240430_112759

Nacionalni dan hitne medicinske službe tradicionalno se obilježava 30. travnja. Diljem Hrvatske na javnim gradskim površinama djelatnici hitne medicinske službe proveli su javnozdravstvenu akciju “Dan kada učimo spašavati živote”.

-Velikogorička hitna ima najveći teren od 720 kvadratnih kilometara. Dnevno imamo dva tima u 24-satnom dežurstvu, tu su i dva do četiri sanitetska vozila koja vrše hladni prijevoz, kao i T2 timovi- upoznao nas je s goričkom ispostavom Hitne službe njezin voditelj Siniša Golub, otkrivajući nam opis posla hitne pomoći.

-Naš posao je uglavnom sezonski. U proljeće imamo bube, alergije i sve ostalo, dok u ljeto imamo traume od plivanja, skakanja, penjanja. Zimi su to najčešći srčani problemi. Mi praktički gledamo u nebo i prognozu i po tome već znamo koji ćemo profil pacijenata imati. Kada imate iskustva, onda imate i znanja i mogućnosti da se pripremite za takve situacije- ispričao nam je Golub rekavši kako gorička hitna po timu ima 15-ak intervencija.

Djelatnicima Hitne njihov dan došao je čestitati i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Ovom prilikom želim reći jedno veliko hvala svim ljudima koji brinu o situacijama života koje ne želimo da nam se nikada ne dogode. Uz zahvalu želim im što manje intervencija i što više lijepih trenutaka u njihovom poslu, iako su oni, nažalost, zbog naravi ovog posla rijetki- poručio je Ačkar.

Izbor urednika
Naši ljudi našeg kraja
Velika Gorica