ROBERT PAULETIĆ O SURADNJI S HDZ-om: Da, ako Plenković ne bude premijer

Član Domovinskog pokreta Robert Pauletić izjavio je kako je uvjet Domovinskog pokreta za eventualnu koaliciju s HDZ-om da Andrej Plenković više ne bude premijer
Split: Miroslav Škoro prošetao Marmontovom ulicom i družio se s građanima Milan Šabić/PIXSELL

Član Domovinskog pokreta Robert Pauletić izjavio je kako je uvjet Domovinskog pokreta za eventualnu koaliciju s HDZ-om da Andrej Plenković više ne bude premijer.

-Miroslav Škoro je već to najavio rekavši kako smatra da bi Plenković mogao biti dobar ministar vanjskih poslova, ali ne premijer- rekao je Pauletić u razgovoru za N1.

Ocijenio je da Plenkovićev ego vjerojatno ne bi dopustio da se nakon premijerske pozicije spusti na razinu ministra. “Više puta do sada je kao vidra spašavao svoju premijersku poziciju, ali sad više ne može”, ustvrdio je.

-Ako SDP bude relativni pobjednik, hoće li će SDP pristati da im Plenković bude premijer? To je mogućnost velike koalicije koju ja uopće ne bih isključio. Plenkoviću u njegovom političkom habitusu bliža je ljevica nego Domovinski pokret- kaže Pauletić.

Upitan treba li premijer onda biti nestranačka osoba ili će inzistirati na svom kandidatu, Pauletić je odgovorio kako prvo moraju vidjeti koliko će mandata dobiti. Vezano za moguću koaliciju SDP-a i Domovinskog pokreta, Pauletić je istaknuo da je to zbog njihovih ideoloških suprotstavljanja malo vjerojatno.

Hrvatska
Politika