Renato Petek: Situacija u Zagrebu politički je zrela za promjene

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek najavio je da bi, u korist tima, mogao odustati od kandidature za zagrebačkog gradonačelnika

Marko Lukunić/PIXSELL

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek najavio je da bi, u korist tima, mogao odustati od kandidature za zagrebačkog gradonačelnika.

-Situacija u Gradu Zagrebu je politički zrela za promjene. Najlogičnije bi bilo da se od centra prema lijevo ujedinimo i idemo s jednim kandidatom u interesu građana Zagreba. U tom kontekstu sam spreman, zbog dobra Zagreba i građana, staviti svoju vlastitu ambiciju u korist timać- izjavio je Renato Petek Hini u stanci sjednice Gradske skupštine, koja se i danas treći dan održava online.

Petek, koji je i predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika, objasnio je da im na predstojećim lokalnim izborima nije cilj samo pobijediti Milana Bandića nego uspješnije koristiti gradske resurse, riješiti brojne probleme i pretvoriti Grad Zagreb u metropolu koja se može ravnopravno nositi i imati kvalitetu usluga kao drugi srednjoeuropski gradovi.

No, rekao je, ako ne dođe do konstituiranja takvog cilja, spreman je i sam izaći na lokalne izbore kao kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.