Potvrdio načelnik Tomislav Okroša

Regionalni centar za stočarstvo u Dubravi dobio građevinsku dozvolu

Načelnik Tomislav Okroša vjeruje kako će projekt vrijedan više od 10 milijuna eura biti realiziran kroz narednih pet godina
DSC_2332

Na Dudnjaku u Dubravi, u nedjelju je održan prvi Dubravski stočarski sajam, kojim je vraćena tradicija sajmovanja u ovo pitomo mjesto u vrbovečkom kraju, koje je u neka prošla vremena bilo itekako poznato po ovakvim sajmovima.

Uz Savez simentalskog goveda Zagrebačke županije i Grada Zagreba te uz podršku Općine Dubrava pokrenuta je ova manifestacija koja za cilj ima oživjeti tradiciju sajmovanja i potaknuti mlade na bavljenje poljoprivredom.

-Ponovno je u Dubravi šušur, a povod je naš stočarski sajam. Dubrava je oduvijek bila poljoprivredni i stočarski kraj, tako da mi je neizmjerno drago što smo pokrenuli cijelu ovu priču koja će se lijepo nasloniti na naš Regionalni centar za stočarstvo, na kojem radimo već dugi niz godina. Želja je bila vratiti sajam doma u Dubravu, jer ovdje je oduvijek bila prisutna tradicija stočarskog sajma- kazao nam je načelnik i otkrio kako je Centar ovih dana dobio građevinsku dozvolu.

-Kamen temeljac sigurno nećemo položiti prije nego li osiguramo sredstva. Ovdje se radi o projektu vrijednom više od 10 milijuna eura. Početnih nekoliko milijuna eura Vlada RH je stavila u ovogodišnji proračun, a s novim ministrom Josipom Dabrom trebamo održati sastanak ovih dana i upoznati ga s projektom- rekao je Okroša, koji vjeruje kako će cijeli projekt biti realiziran kroz pet godina.

Agro
Aktualno
Dubrava