Pripadnik ATJ Lučko preminuo, drugi i dalje hospitaliziran nakon jučerašnjeg treninga

Neposredno prije dovršetka kondicijskog treninga, jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku
atj lučko MUP

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko umro je danas nakon što se dan prije srušio na kondicijskom treningu u sklopu prvog dana obuke, dok je drugi, kojem je također pozlilo, i dalje hospitaliziran, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Antiteroristička jedinica Lučko u ponedjeljak je započela s provedbom temeljne tjelesne pripreme za 29 svojih pripadnika, a kao posljednja etapa jučerašnjeg dana bio je predviđen trening kondicijskog trčanja. Neposredno prije dovršetka treninga, nešto prije 15 sati, jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom.

MUP navodi kako im je prvu medicinsku pomoć pružio medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje su hospitalizirani. Iz bolnice je u ranim jutarnjim satima stigla vijest da je jedan umro, dok je drugi stabilno.

Tijelo preminulog prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti stradavanja, naglašavaju iz MUP-a.

Crna kronika
Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika