PRIJEPORI OKO GRADSKE PLINARE: Zbog “smrada” iz Gradske plinare Goluža u Skupštini nosio plinsku masku

Goluža je na ovaj način želio upozoriti na dug od 400 milijuna kuna, no gradonačelnik Tomašević taj je iznos opovrgnuo.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zastupnik Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža rekao je da je stavljanjem plinske maske za govornicom želio upozoriti na “smrad” koji se širi iz Gradske plinare – Opskrba tj. na dug od 400 milijuna kuna, no gradonačelnik Tomašević taj je iznos opovrgnuo.

-Stavio sam masku da se zaštitim od smrada koji se širi iz zagrebačke plinare i Gradske uprave. To je smrad neodgovornosti, pohlepe, ogromnih nenadoknadivih financijskih gubitaka- rekao je Goluža za skupštinskom govornicom noseći plinsku masku.

Upozorio je na gubitke u poslovanju Gradska plinare Opskrba i Gradske plinare Distribucija, u kojima je “sve krenulo nizbrdo” zbog pogrešne poslovne politike koju je, kako tvrdi, vodstvo te tvrtke vodilo nakon dolaska nove gradske vlasti.

-Od lipnja 2021. pa do danas, samo u 10 mjeseci, Opskrba je ostvarila gubitak od 400 milijuna kuna. Tomašević nije kriv, ali je itekako odgovoran za uništavanje Gradske plinare – Opskrba, jer nije na vrijeme detektirao situaciju i smijenio krivce- ustvrdio je Goluža.

Tomašević: Goluža ne zna i nabada

Tomašević je odbacio Golužine optužbe koji, kako je rekao, ne raspolaže točnim podacima, a dodao je i kako nije istina ni to da nije smijenio odgovorne.

-Podatak o 400 milijuna kuna gubitka je krivi, ja znam detaljan podatak, on ne zna i nabada- rekao je Tomašević dodavši da će se točan gubitak vidjeti po objavi izvještaja za nekoliko dana.

Podsjetio je kako je štetan ugovor o kupnji plina potpisan drugi dan njegovog mandata i da za njega nije mogao znati, a da je, čim je za to saznao, reagirao i smijenio odgovorne, uključujući direktora Gradske plinare Opskrbe, direktora Sektora trgovine plinom i ostale.

-Kada sam saznao, tada smo djelovali, interna kontrola je gotova, dokumentacija će se proslijediti nadležnima i utvrdit će se odgovornost bivše uprave. To više nije na meni- poručio je Tomašević.