PREMIJER PLENKOVIĆ JASNO PORUČIO: Davor Filipović je HDZ-ov kandidat

Poručivši da Filipović ima čvrstu potporu vodstva i gradske organizacije HDZ-a, Plenković je izrazio uvjerenje da će Filipović u poštenoj kampanji, a ne kampanji prepunih lažnih informacija, pridobiti povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana

Emica Elveđi/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odbacio je spekulacije da će HDZ promijeniti kandidata za gradonačelnika Zagreba, ustvrdivši da se radi o jednoj od lažnih informacija koje pokazuju da Davor Filipović smeta protukandidatima.

– Nema ni trunke istine da bi HDZ dovodio u pitanje kandidaturu Davora Filipovića, rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon što se u zagrebačkoj Gradskoj upravi upisao u Knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Plenković je, uz pisanje medija o mogućoj promjeni kandidata HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika, kao lažne informacije naveo i “fabriciranje lažnog intervjua s lažnom naslovnicom” jednog dnevnog lista te “puštanje u javnost lažne, navodne interne ankete koja bi bila za Filipovića nepovoljna”.

– Tri pokušaja da se lažnim informacijama dekredibilizira njegovu kandidaturu ukazuju na to da čovjek koji je doktorirao ekonomiju s 26 godina i četiri godine bio agilan zastupnik u Gradskoj skupštini, i koji je u prva dva tjedna pokazao  koliko je kompetentan i kako vidi viziju i rješenja za grad Zagreb, smeta protukandidatima, ustvrdio je Plenković.

Poručivši da Filipović ima čvrstu potporu vodstva i gradske organizacije HDZ-a, Plenković je izrazio uvjerenje da će Filipović u poštenoj kampanji, a ne kampanji prepunih lažnih informacija, pridobiti povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana.

Predstojeća kampanja za lokalne izbore treba biti konstruktivna, o budućnosti Zagreba i tome što svatko od kandidata ili stranaka koje ističu kandidate može učiniti da Zagreb bolje funkcionira i građani bolje žive, poručio je Plenković na pitanje kakva će biti kampanja nakon smrti Milana Bandića.