Predstavljena knjiga „Hrvatski branitelj Domagoj Jakšić“ Vlade Starešeca

Ova knjiga doprinosi očuvanju sjećanja na dignitet Domovinskog rata i njegove žrtve kojih se prisjećamo 18. studenog na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
dj

U Narodnoj knjižnici u Vrbovcu sinoć je predstavljena posljednja knjiga u ovogodišnjem programu Mjeseca hrvatske knjige i to zavičajni novitet: knjiga „Hrvatski branitelj Domagoj Jakšić, autora Vlade Starešeca.

Knjiga je to o Vrbovčaninu Domagoju Jakšiću, hrvatskom branitelju koji se borio u Vukovaru u najtežim trenucima njegove obrane. Četiri puta je ranjavan, srećom uspio preživjeti. Osim na vukovarskom, kao branitelj-dragovoljac sudjelovao je i u obrani na južnom hrvatskoj bojištu, a bio je i ratni zarobljenik.

Autor Vlado Starešec, inače profesor povijesti i filozofije te ravnatelj OŠ Gradec, govorio je o svojoj knjizi, ovom vrijednom doprinosu na lokalnoj i nacionalnoj razini.
Promociji je prisustvovao i sam Domagoj Jakšić, dok je u publici, uz ostale posjetitelje, bila njegova obitelj, kao i prijatelji-suborci.

Ova knjiga doprinosi očuvanju sjećanja na dignitet Domovinskog rata i njegove žrtve kojih se prisjećamo 18. studenog na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

 

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija