Poništen natječaj za novog ravnatelja Srebrnjaka

Iako je raspisalo natječaj na novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i obavilo razgovore s četvero kandidata, Upravno vijeće bolnice danas je poništilo natječaj za novog ravnatelja i time stvar vratilo na početak, izjavio je Hini Boro Nogalo, bivši ravnatelj, a sada sindikalni povjerenik u toj ustanovi.

Uz Nogala, koji je formalno smijenjen zbog nepravilnosti u radu, na natječaj za ravnatelja javile su se još dvije liječnice iz Srebrnjaka i Dragan Korolija Marinić, kojeg se smatralo najizglednijim kandidatom. Korolija je bivši član SDP-a koji je prešao u stranku gradonačelnika Milana Bandića, da bi se nedavno ispisao i iz nje.

-Bila je to tajna sjednica Upravnog vijeća, tajni dnevni red i tajna odluka- ocijenio je Nogalo i nadodao;

-Mi smo kuća koja je iznjedrila najveći EU projekt i u kojoj se ne može izabrati ravnatelj između tri osobe iz te kuće, koje su radile na najvećem projektu namijenjenom djeci- ogorčen je Nogalo.

Ustvrdio je da se po najnovijoj ideji Dječju bolnicu Srebrnjak želi pripojiti Kliničkoj bolnici Sveti Duh, čime se projekt provedbe Dječjeg centra za translacijsku medicinu dodatno ugrožava, a iz bolnice želi izvući novac.