Počelo ujedinjenje umirovljeničkih stranaka: HUZ prešla u HSU

Već se neko vrijeme u Hrvatskoj intenzivno razgovara o ujedinjenju svih umirovljeničkih stranaka, a prvi korak dogodio se jučer u sjedištu HSU-a u Zagrebu
IMG_9006-1024×683

Već se neko vrijeme u Hrvatskoj intenzivno razgovara o ujedinjenju svih umirovljeničkih stranaka, a prvi korak dogodio se jučer u sjedištu HSU-a u Zagrebu.

Predsjednik Hrvatska stranka umirovljenika Veselko Gabričević i predsjednik stranke Hrvatski umirovljenici zajedno Branko Spajić potpisali su Sporazum o prelasku HUZ-a u HSU. Tim je povodom HSU izdao priopćenje u kojem između ostaloga stoji:

„Čelnici HUZ-a su se obvezali da će u roku od 7 dana podnijeti zahtjev za gašenje stranke Ministarstvu pravosuđa i uprave, te da će cjelokupno njihovo članstvo prijeći u organizacijske oblike HSU-a. Novi članovi nisu tražili nikakve funkcije u novoj stranci, te su ispunili pristupnice HSU-a.

Predsjednik HSU-a izražava zadovoljstvo prelaskom HUZ-a u HSU jer je na ujedinjavanju umirovljeničkih stranaka i temeljio svoju kampanju za predsjednika Stranke. Predsjednik HUZ-a Branko Spajić također je izrazio zadovoljstvo činom prelaska u HSU i pozvao druge umirovljeničke opcije da učine isto za boljitak umirovljenika“ – stoji u priopćenju za javnost, kojega potpisuje predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

Hrvatska
Politika