Najgledanija domaća serija

Počelo snimanje druge sezone serije „Dnevnik velikog Perice“

Prikazivanje najavljeno za jesensku shemu HRT-a uz mnoga velika glumačka imena
Zagreb: Snimanje novih nastavaka Dnevnika velikog Perice

Druga sezona igrane serije „Dnevnik velikog Perice“, najgledanije domaće serije u programu HRT-a započela je sa snimanjem. Radnja druge sezone događa se 1967. godine („ljeto ljubavi u svijetu“) evocirajući vremena šansonijerskih festivala u Zagrebu i Opatiji, kao i pojave prvih ozbiljnijih rock bendova u tadašnjoj Jugoslaviji. Druga sezona će se sastojati također od 6 epizoda kao i prva, a prikazivanje je planirano za jesensku shemu 2024. na HRT-u.

Drugu sezonu za potrebe Hrvatske radiotelevizije proizvodi Real grupa, a u prvoj sezoni serija je naišla na sjajan odjek kod publike u Hrvatskoj i regiji, ali i kritike te je osvojila dvije međunarodne nagrade – Srce Sarajeva u kategoriji najbolje komedije i Heart of Europe u kategoriji najbolje serije u Varšavi, dok je Vinko Brešan osvojio nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju režiju. Autorsku ekipu predvodi redatelj Vinko Brešan, scenaristi su Vinko Brešan i Marko Hrenović, suradnici na scenariju Sandra Antolić, Renato Baretić i Nikolina Bogdanović, dok je Albino Uršić autor ideje i kreativni producent.

-Druga sezona događa se 1967. godine, Perica i Nada su u sretnom braku, postali su roditelji, a Peričina karijera je na vrhuncu. No povratak velikog glazbenog menadžera u Zagreb unijet će promjene u živote glavnih junaka serije. Osim toga, to je vrijeme novih glazbenih pravaca, vrijeme kada je rock’n’roll počeo svoj uspon i na domaćem terenu, pa ćemo tako imati prilike vidjeti kako svoje mjesto na glazbenoj sceni traže mladići iz benda Sateliti- istaknuo je Albino Uršić.

Vinko Brešan je povodom početka snimanja izjavio:

-Druga sezona je za mene izazov, prva sezona je imala određeni uspjeh koji nas je sve veselio i sada je tu neka ljestvica koju treba podignuti ili dosegnuti istu razinu. U tom smislu je za mene izazov, a druga sezona je i fabulistički mnogo bogatija, s puno više likova, koji unose komplikacije u živote naših starih likova. Tako da je na nivou zapleta sigurno bogatija.

Glumačke uloge iz prve sezone nastavljaju Živko Anočić kao Perica Šafranek, Iva Babić kao Nada Šafranek, Mirjana Bohanec-Vidović kao Ana Šafranek, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bučan, Nikola Kojo, Ana Begić Tahiri, Goran Navojec, Pjer Meničanin, Hana Hegedušić, dok ćemo u ulozi menadžera Eddyja Fullera gledati Radu Šerbedžiju, koji se ovom ulogom nakon dosta vremena vraća na domaće male ekrane. Publika će također imati prilike upoznati i novu generaciju talentiranih glumaca – Lanu Ujević, Lanu Menigu, Bernarda Tomića, Jana Kovačića, Tita Medvešeka, Vilima Gobca.

Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, glazbeni producent i skladatelj Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarica maske Ana Bulajić Črček, montažer Vladimir Gojun. Producent serije koja se snima za HRT je Krešimir-Renzo Prosoli, izvršni producent je Neven Malenica, a urednica serije na HRT-u je Zinka Kiseljak.

-Produkcijski projekti Real grupe su velika motivacija i izazov cijelom timu koji je uključen i sretni smo što smo zaduženi za produkciju druge sezone serije koja je postigla veliki uspjeh. Vjerujemo da će nova sezona izazvati još veći interes budući da je obogaćena novim likovima, novim zapletima i veselimo se prikazivanju u jesenskoj shemi HRT-a i reakcijama publike na iščekivani nastavak-– dodao je Krešimir-Renzo Prosoli, CEO Real grupe.

Hrvatska
Izbor urednika
Show