Počeli „Zagorkini književni dani“ u Vrbovcu

U Vrbovcu do subote traju „Zagorkini književni dani“

U Vrbovcu do subote traju „Zagorkini književni dani“, višednevna manifestacija koje povodom rođenja Marije Jurić Zagorke (rođene u Negovcu kraj Vrbovca 2. ožujka 1873. godine), organizira Narodna knjižnica Vrbovec. Manifestacija je počela u srijedu postavljanjem izložbe u izlozima Knjižnice pod nazivom „Zagorka“. Izložene su fotografije, knjige i časopisi, čak i pisaća mašina nalik onoj na kojoj je stvarala Zagorka.

Također su održane likovne i literarne radionice za učenike 6. razreda Osnovne škole Krunoslava Kutena pod nazivom „Od slike do teksta“ i „Od teksta do slike“. Vodili su prof. Irena Skopljak Barić i Ivan Mak iz udruge Art oratorij.

Već večeras održava se nova radionica, koju će od 18 sati voditi Josipa Dragičević, sutra navečer (petak, također u 18 sati) priprema se susret s književnicom Julijom Matanović.
Zagorkini književni dani završavaju u subotu u 11 sati glavnim događajem. Tada će biti javno predstavljeni i nagrađeni najbolji finalisti 2. natječaja za najbolju GORKU priču, kojega je u listopadu raspisala Narodna knjižnica. Pristiglo je čak 227 radova iz Hrvatske i inozemstva, a žiri u sastavu Miroslav Mićanović, Olja Savičević Ivančević i Ivan Jozić odabrao je 11 finalista.