soda bikarbona

ryoji-hayasaka-gkbAYJIMVDA-unsplash
ODABIR JE VAŽAN

Koje je najbolje sredstvo za izbjeljivanje rublja?

Odabir pravog sredstva za izbjeljivanje može značajno utjecati na rezultat i dugotrajnost odjevnih predmeta. Komercijalni izbjeljivači Klasi...

soda bikarbona korist šteta doma
BROJNE KORISTI

Soda bikarbona čini čuda, ali ovih pet stvari nikako ne čistite njome

Soda bikarbona postala je neizostavan dio svakog kućanstva zbog svojih brojnih koristi, poput neutraliziranja neugodnih mirisa. Pomiješana...

washing-machine-2668472_1920
OVO SU ALTERNATIVE

Evo zašto ne treba koristiti omekšivač

Prekomjerna uporaba omekšivača tijekom vremena počinje stvarati film i naslage koje počinju usporavati vrijeme odvodnje, kaže James Copeland...

2021-08-29-gastro-jon-kocke

GASTRO: Izrada kreme za kolače je prava pokora. Otkivamo vam malu tajnu uspješnog kolača!

Jon šnite su klasičan desert u kojemu će gotovi proizvodi poput pudinga ili pak petit keksa, umjesto omraženih gotovih namirnica industrijske...

2021-10-13-gastro-CRO-Uštipci

HRVATSKA KUHINJA: Uštipci – jednostavni i ukusni, ali s dobrim pršutom ili sirom postaju vrhunska gastronomija!

Po definiciji, uštipci su pržene okruglice od tijesta poput krafni, pržene u duboku ulju. Rade se na slano, ali i slatko, a i ne

2021-08-07-gastro-roštilj-pljeskavica

GASTRO: Danas roštiljamo – sve tajne dobre pljeskavice sa žara!

Isto kao kod pripreme ćevapa, tajna dobre pljeskavice na žaropeku je, u stvari, da tajne nema. Izvedba ovisi o izboru mesa, čija je kvaliteta...

2021-07-31-gastro-tajna-ćevapa

GASTRO: Tajna ćevapa je u izboru i odležavanju mesa, loju i još jednom sastojku!

Tajna dobrog ćevapa je, u stvari, činjenica da tajne – nema. Jer, dobar ćevap ovisi o sastojcima iz kojih je sačinjen, kao i pripremi...

2021-07-30-gastro-kozice-u-tempuri

GASTRO: Petak je dan za morske plodove – škampi ili kozice u tempuri, “teška” egzotika!

Premda se oko toga je li omotač od tijesta oko finog mesa škampa, u stvari, gastronomski gledano, svetogrđe, specifičan način pohanja ovih...

2021-07-26-gastro-banana-kruh

GASTRO: Nikad ne bacajte prezrele banane, napravite kruh od njih i dobiti ćete sjajan kolač!

Kruh od banane najčešće pravimo kad ne zamo što ćemo s prezrelim bananama, da se ne bace, no banane s orasima i smeđim šećerom

2021-04-22-gastro-uštipci-mladi-sir

GASTRO: Dok kažeš “uštipak”, fini zalogajčići su gotovi!

Uštipci su sjajna stvar. Mogu se raditi i na slano i na slatko, kao prilog jelu i desert, ali i kao samostalan obrok. U

2021-03-09-gastro-ćevapi-mladi-luk

GASTRO: Ćevapi s mladim lukom, može i kao brunch zalogajčići. Baš cool!

Kebap u izravnom prijevodu s turskog znači “na komadiće izrezano meso” ili “nasjeckano meso”, na Balkanu, tom stjeci...