Količine namirnica u ovom receptu trebale bi biti dovoljne za šestero ljudi, a priprema traje oko 40 minuta. Sastojci: 10 komada jaja, pola...
Primarni problem kod čuvanja sira je njegovo “gušenje”. No, ne brinite, nije tako strašno kako zvuči. U razgovoru za Daily Mail, stru...
Ako upotrijebite kupovni umak od rajčice s uključenim začinima, jelo ne morate čak niti dodatno začinjavati. Dodatnu slanost jelu dat ć...
Ovo jelo u Egiptu zovu eggah, a u drugim dijelovima Bliskog istoka pronaći ćete ga pod imenom ej’jah, no slično je i europskoj frittati...
Cijene sira u Europi su na vrhuncu i očekuje se pad, ali slijedi poskupljenje mesa, piše Večernji list, navodeći da samo pet država bilje...
Usporedbom sadašnjih cijena sireva u trgovinama s cijenama istih proizvoda prošle godine vidljivo je da su neki od njih poskupjeli nevjerojatnih...
Tiramisu (talijanski:”podigni me” ili “razveseli me”) je talijanski desert s okusom kave. Napravljen je od keksa piš...
Tortellini, talijanska tjestenina punjena različitim nadjevima, od pršuta, čuvenog riccota sira, sa gljivama ili pak špinatom, uglavnom,...
Pistacija ili latinski prstacia vera је orašasto voće, poznato u ljudskoj prehrani još od doba paleolitika, a u suvremenoj gastronomiji...
Špageti su duga tanka, čvrsta, cilindrična tjestenina. To je glavna namirnica tradicionalne talijanske kuhinje, dobivaju se od brašna mljevene...
S razlogom smokvi se u gastronomiji daju različiti epiteti, o njoj se govori, uglavnom u superlativima. Tako je ona kraljica voća, božica...
Slanutak je jedna od gotovo zaboravljenih namirnica ćiju je uporabu nužno revitalizirati. Naime, on je stoljećima prisutan u mnogim hrvatskim...
Ljetna kuhinja bježi od kuhanja i pećnice. Zato ovih dna biramo jela koja osvježavaju, dovoljno su kalorična i ukusna da mogu biti kompletan...
Jeste li znali da tikvica dolazi iz Mesoamerike? Što je pak to? Kako je gastronomija uvijek i svojevrsno putovanje po svijetu, otkriti ćemo...
Veličina talijanske kuhinje je u naoko jednostavnim jelima od svega par namirnica koja sljubljuju okuse i za najizbirljivija nepca, šri č...
Quicheis je francuski tart koji se sastoji od kore za tijesto punjene slanom kremom i komadićima sira, mesa, plodova mora ili povrća. Najpoznatija...
Gorgonzola je jedan od najstarijih sireva u visokoj gastronomiji. Prvi zapisi o njemu sežu u 897. godinu, sir izvorno potječe sa sjevera Italije...
Premda ga neki, zbog njegove navodne velike kaloričnosti, nazivaju “prokletim gomoljem” (jest doista, krumpir raste ispod zemlje...
Uz neosporan globalni marketing koji traje od francuske revolucije i Napoleona do danas, osim fantastičnih sireva i vina, jedna od tajni uspje...
Ricotta je vrsta svježeg sira porijeklom iz Italije. Ova vrsta sira je zapravo nusproizvod, jer se pravi od ostataka sirovina prilikom pravljenja...
Jela koja objedinjuju proturječne namirnice, barem kad je o pripravi riječ, kao što su to, primjerice, juneći odresci punjeni sirom, uvijek...