Ljepota ljeta u kuhinji je sadržana, prije svega, u činjenici da se zbog vrućine manje kuha. Događa se fantastična transformacija u kojoj...
Bruschetta jekomad kruha s roštilja u koji je utrljan češnjak i preliven je maslinovim uljem i sol. I ništa više, no nebrojene inačice mogu
Na prvi pogled, zato što pripada Italiji, brzopleto se sicilijanska poistovjećuje s talijanskom kuhinjom, što je pomalo brzopleto...
Polpeta, mesna okruglica ili amerikaniziranoj verziji jednostavno mesna loptica (meatballs) je mljeveno meso smotano u malu kuglu, ponekad...
Tacosi, popularno meksičko jela koje nakon Meksičke revolucije, preplavilo svijet i danas se u fast food formi nalazi na ulicama svih...
Taco je tradicionalno meksičko jelo, koje se sastoji od tortilje, napravljene od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjene ili umotane oko...
Priprema palačinki, nabrzinu pečena tijesta koje može služiti za slatke ili slane namaze, ali i kao temelj za kompletno jelo vrlo je...
Šalša po dalmatinski ili umak od rajčica prema kontinentalnom iskazu, jedno je od fundamentalnih jela, praktički, u svim kuhinjama, od...