piletina

pohani picek
OSOBITO DJECA

Zagrebačka kuhinja: Pohani picek s rizi bizima ukusni je klasik koji svi vole

Hrskavi pileći rasjek, zlatno pržen do savršenstva, uz neizostavni prilog – mirisnu rižu s graškom, poznatu kao rizi bizi – jednostavno je...

ai-generated-8529771_1280
Pravila koja morate znati

Ako ovako čuvate piletinu riskirate ozbiljno trovanje

Savjetuje se: Zatvorena posuda, temperatura ispod 4 °C i izbjegavanje kontakta sa svježim namirnicama. Piletina je jedno od najčešće...

pexels-jaralol-20809056
RECEPT ZA RUČAK

Piletina u kremastom umaku s gljivama i pire krumpirom

Piletina je jedan od najpopularnijih izbora u mnogim kuhinjama, a zahvaljujući svojoj sočnosti i sposobnosti da upije bogate okuse,...

claudio-schwarz-I6Va5UxvozQ-unsplash
DONOSIMO RECEPT

Tradicionalna delicija na vašem stolu: Piletina s mlincima

Ovo jelo, često povezano s obiteljskim okupljanjima i svečanim prigodama, omiljeni je izbor diljem Hrvatske, a posebno je popularno u...

chicken-2451482_1280
Bez straha od trovanja

Koliko dugo je sigurno ostaviti ostatke pilećeg mesa u hladnjaku?

Piletina je jedna od omiljenih i najčešće konzumiranih namirnica diljem svijeta. Zato je korisno znati koliko dugo je sigurno ostaviti...

chicken-7327958_1280
Pitanje je sad

Što ima više proteina – piletina ili jaja?

Piletina i jaja popularni su izvori životinjskih bjelančevina, odnosno proteina koji su bogati hranjivim tvarima, poput vitamina i...

chicken-1001767_1920
I POČETNICI GA PRIPREME

Najlakši recept za prefinu pečenu piletinu s krumpirom

Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao. Takav je i ovaj recept za

chicken-2997406_1280
Način pripreme je vrlo važan

Pet najzdravijih načina pripreme piletine

Piletina je bogat izvor proteina i esencijalnih nutrijenata poput magnezija, selena i željeza koji nedostaju mnogim dijetama. Piletina može...

chicken-4472507_1280
PREDIVNA AROMA

Recept za hit-piletinu u kremastom umaku sa slaninom

Tajna je u jednostavnoj pripremi i tek nekoliko sastojaka koji će vam trebati, poput sušenih rajčica, vrhnja i parmezana. Prema želji...

piletina
Teško mu možemo odoljeti

Ovaj dio piletine vrlo je štetan za zdravlje

Piletina je omiljeno meso zbog svog bogatog okusa i jednostavne pripreme. Međutim, nije svaki dio ovog mesa jednako zdrav. Iako mnogi misle...

chicken-breast-279848_1920
ODGOVOR BI VAS MOGAO IZNENADITI

Znate li koliko dugo možete držati piletinu u hladnjaku?

Bilo da se radi o tanjuru pečene piletine ili kutiji bataka od večere – svi smo imali taj trenutak oklijevanja kada je u pitanju

2021-11-02-gastro-W-grčka-piletina-limun

GASTRO GLOBUS: Grčka piletina s limunom, origanom i češnjakom – mediteranski ugođaj kasne jeseni!

Kasna jesen ima svojih gastronomskih izazova – od kestenja, preko kiselog kupusa, pa do svih delicija koje vežemo uz barbarske običaje...

pileci složenac

GASTRO: Složenac s mesom i povrćem – novi život jučerašnje pečenke

Pileći složenac s povrćem Ostalo piletine od pečenja? U subotu ste cijelog piceka „skurili” u rerni s krumpirom i uz salatu bio je sjajan

2021-10-09-gastro-MIX-piletina-piva

GASTRO: Piletina s pivom, može na roštilju, ali i u pećnici. Sočno i ukusno!

Pečenje pileta u isparavajućem dimu pivaposeban je događaj za svaki roštilj. To je recept bez kojeg ne možete biti roštilj majstor (ili...

2022-02-06-OPG-picek

GASTRO: OPG-ovski picek s krumpirom i povrćem – idealan ručak!

Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa

2021-11-09-gastro-W-brokoli-piletina-riža

GASTRO: Brokula s pilećim prsima i rižom. I to je moguće – obilan obrok s puno zdravlja i malo kalorija!

Brokula (Brassica oleracea var. italica) je jestiva zelena biljka iz obitelji kupusnjača, čija se velika cvjetna glavica, stabljika i mali...

2021-10-30-gastro-MIX-piletina-đumbir

GASTRO GLOBUS: Tandoori piletina s đumbirom i mješavinom egzotičnih začina garam masala. Za prste polizati!

Tandoori piletina je jelo od piletine koje se priprema pečenjem piletine marinirane u jogurtu i začinima u tandooru, cilindričnoj glinenoj...

2021-10-06-gastro-CRO-pileća-jetrica

HRVATSKA KUHINJA: Pileća jetrica s pire krumpirom – povratak oprobanim vrijednostima!

Pileća jetrica, isto kao i jetra drugih životinja, isto kao i iznutrice svih vrsta sve su rjeđe na našim jelovnicima, što je potpuno...

2021-09-05-gastro-reolana-pileća-prsa

GASTRO: Za nedjeljni ručak rolana pileća prsa punjena feta sirom i povrćem!

Pileće meso, osobito pileća prsa, potpuno je neopravdano na zlom glasu kao suho i nedovoljno sočno meso, bez okusa. Naravno, da nije tako,...

2021-09-04-gastro-roštilj-zabatak

GASTRO: Danas roštiljano pileće zabatke. Otkrivamo tajnu savršeno hrskave i ukusne korice!

Zbog kože, koja je puna masti i prepuna sjajnih okusa nakon pečenja, piletina na roštilju nije nimalo laka kulinarska disciplina. Korica...

2021-08-30-gastro-palačinke-piletina

GASTRO: Mistika sunca u zapečenim palačinkama punjenim puretinom!

Povijest palačinke je ujedno i povijest kruha, odnosno žitarica od kojih se spravlja tijesto čije je oblikovanje svedeno na esencijalne...