1. lipnja svake godine obilježava se Svjetski dan mlijeka, inicijativa koju je pokrenula Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih...
Konzumiranje čaše mlijeka dnevno smanjuje rizik od razvoja raka crijeva za gotovo petinu, pokazala je dosad najveća provedena studija ovog...
Nakon dvije godine koje je obilježila rekordna inflacija, naročito cijena hrane, rast cijena u 2024. je usporio, ali je i dalje na razini...
Alternativna biljna mlijeka, napravljena od badema, soje, zobi i riže, nikada nisu bila popularnija. Međutim, nova studija ukazuje na to da...
Osim što se mlijeko može koristiti kao gnojivo, ono može služiti i kao prirodni antifungicid i pesticid, prenosi express.co.uk. Kako tvrde...
Kuglof (kao i Kugelhupf, Guglhupf, Gugelhopf, i na francuskom jeziku, kouglof, kougelhof, ili kougelhopf) je jedan od najstarijih...
Krumpet je vrsta ravnog, malog okruglog kruha koji se diže kvascem. Premda imenom podsjeća na krumpir s njime nema nikakve veze. Otprilike...
Pileća jetrica, isto kao i jetra drugih životinja, isto kao i iznutrice svih vrsta sve su rjeđe na našim jelovnicima, što je potpuno...
Ako riba nije direkt iz mora, očišćena u morskoj vodi i odmah bačena na gradele, kažu gastronomski puritanci, onda nije ni riba. Par kapi
Lubenica je raskošno voće koje osvježava tijelo, umiruje nepce i jedna je od najboljih ljetnih voćki, koje sadrži niz fantastičnih...
Na prvi pogled, zato što pripada Italiji, brzopleto se sicilijanska poistovjećuje s talijanskom kuhinjom, što je pomalo brzopleto...
Jagode su dobro krenule, sezona će im biti uspješna. Prema najavama, samo iz Vrgorca na tržište stiže 600 tona, berba i purgerica je blizu
Po definiciji, fritule su slastica koja nalikuje krafnama, a pripremaju se u Kvarnerskome primorju, Istri, Dalmaciji, Sloveniji i Veneciji...
Premda su germknedle ili knedle od dizanog tijesta specijalitet miteleuropske gastronomije, a izravno podrijetlo imaju iz Češkoj,...