meso

zaleđeno meso (1)
VELIKA POMOĆ

Zaboravili ste odlediti meso? Uz ovaj trik, odleđeno je za pet minuta

Možete se poslužiti mikrovalnom pećnicom, no tada postoji rizik da meso djelomično skuhate ili prepečete. Zato isprobajte ovaj genijalan...

Zagreb: Praznik rada građani iskoristili za odmor i nezaobilazni roštilj uz jezero Jarun
SAVJETI ZA SAVRŠEN ROŠTILJ

Pred nama su četiri dana hedonizma: Evo kako ispeći najukusnije meso s roštilja

Roštilj nije samo priprema hrane – to je doživljaj. Bilo da ga organizirate u vrtu, na terasi ili uz jezero, ništa ne okuplja ljude

steak-6202600_1280
Pet lakih načina

Kako omekšati žilavi komad mesa?

Jeftiniji komadi mesa znaju biti znatno tvrđi i teški za žvakanje, no to ne znači da biste ih trebali izbjegavati u kuhinji. Umjesto toga

pork-feet-1616283_1920
ODLIČAN RECEPT

Kineska svinjetina iz pećnice. Meso mekano poput oblaka koje se krije ispod hrskave kožice

Char siu je kineska svinjetina s roštilja koju vjerojatno poznajete iz azijskih restorana, a vrlo jednostavno možete je napraviti i sami...

meet-4374466_1280
SOČNO

Savršeni svinjski kotleti: Jedini recept za marinadu koji će vam ikad trebati

Nakon mariniranja odreske možete pržiti u tavi, peći na roštilju ili pirjati – za koju god se varijantu odlučili, meso će biti sjajno!...

Nedaleko Bjelovara svečano otvoren smještajni OPG “Sobe na farmi”

Cijene sira na vrhuncu, slijedi poskupljenje mesa

Cijene sira u Europi su na vrhuncu i očekuje se pad, ali slijedi poskupljenje mesa, piše Večernji list, navodeći da samo pet država bilježi

2021-07-10-gastro-roštilj-povrće

GASTRO: Magija roštilja – kako na ražnjiću bljutavo povrće postaje superukusno?

Staro je pravilo da bez masnoća, ugljikohidrata i šećera nema ni ukusnog jela. Kod povrća je taj fenomen najizraženiji, jer bez obzira na...

2021-06-05-gastro-vratina-roštilj

GASTRO: Danas roštiljamo – svinjska vratina je najukusnija dobro marinirana i pečena na vatri!

Svinjska vratina je jedna od najzahvalnijih vrsta mesa prigodom priprave mesa s roštilja. Naravno kao i kod svakom mesa kojem slijedi...

2021-05-27-gastro-pita-meso-tikvice

GASTRO: Trokut pite s mesom, tikvicama i rižom – kompletan obrok koji sadrži baš sve!

Pita, neovisno od jedne od svojih osnovnih inačica, bila ona od prhkog, lisnatog ili vučenog tijesta (kore), jedan je od boljih izuma...

2021-05-20-gastro-pohani-teleći-mozak

GASTRO: Pohani teleći mozak – oslobodite se predrasuda i uživajte! Ipak, oprezno s količinom!

Iznutrice su dijelovi životinjskog mesa, uglavnom meka tkiva unutanjih organa životinja čije meso inače jedemo. U toj grupi mesnog tkiva...

2021-04-24-zapečeni-goveđi-odresci-gorgonzola

GASTRO: Zapečena govedina s gorgonzolom. ili sljubljivanje plemenite plijesni s mesom

Gorgonzola je jedan od najstarijih sireva u visokoj gastronomiji. Prvi zapisi o njemu sežu u 897. godinu, sir izvorno potječe sa sjevera...