marinada

meet-4374466_1280
SOČNO

Savršeni svinjski kotleti: Jedini recept za marinadu koji će vam ikad trebati

Nakon mariniranja odreske možete pržiti u tavi, peći na roštilju ili pirjati – za koju god se varijantu odlučili, meso će biti sjajno!...

Created with GIMP

GASTRO: Srneći gulaš na lovački način ili divljač slatkog okusa. Pravi užitak za nepce!

Kao biće, živi stvor, čovjek je svežder, ali i mesožder što znači da se hrani namirnicama biljnog podrijetla, ali i jede meso. I to

2021-10-30-gastro-MIX-piletina-đumbir

GASTRO GLOBUS: Tandoori piletina s đumbirom i mješavinom egzotičnih začina garam masala. Za prste polizati!

Tandoori piletina je jelo od piletine koje se priprema pečenjem piletine marinirane u jogurtu i začinima u tandooru, cilindričnoj glinenoj...

2021-09-04-gastro-roštilj-zabatak

GASTRO: Danas roštiljano pileće zabatke. Otkrivamo tajnu savršeno hrskave i ukusne korice!

Zbog kože, koja je puna masti i prepuna sjajnih okusa nakon pečenja, piletina na roštilju nije nimalo laka kulinarska disciplina. Korica...

2021-08-21-gastro-roštilj-pileća-krilca

GASTRO: Danas roštiljamo – neodoljiva pileća krilca marinirana pivom!

Kad se odlučite za pripremu piletine na žaru, mariniranje je dobra opcija, neki bi rekli i jedina moguća, jer pečenje na gradelama izvlači...

2021-07-03-gastro-piletina-roštilj

GASTRO: Danas roštiljamo – kako izvući maksimum iz pilećeg mesa na žaropeku?

Pečenje pilećeg mesa na rešetki, svakako, je jedan od najvećih izazova majstora grilanja, jer nije nimalo lako postići da meso ima finu...

2021-06-05-gastro-vratina-roštilj

GASTRO: Danas roštiljamo – svinjska vratina je najukusnija dobro marinirana i pečena na vatri!

Svinjska vratina je jedna od najzahvalnijih vrsta mesa prigodom priprave mesa s roštilja. Naravno kao i kod svakom mesa kojem slijedi...

2021-05-14-gastro-tuna-steak

GASTRO: Petak je dan za ribu – tuna steak s matovilcem i cherry rajčicama

Odrezak od tune ili tuna steak, kako se udomaćilo u hrvatskoj jezičnoj praksi, poznat i kao riblji kotlet jer je riječ o diijelu ribe

2021-03-13-gastro-marinirani-svinjski-odrezak

GASTRO: Zašto je dobro svinjetinu prije pečenja marinirati? Talijanska marinada daje odgovor na to pitanje!

Ne ulazeći u razloge zbog čega je svinjetina na hrvatskom tržištu tako jeftina ovih dana, a domaći proizvođači mesa tvrde da to traje ve

2020-11-29-gastro

GASTRO: Marinirani svinjski odrezak – sljubljivanje Mediterana i kontinenta

Vrijeme je kolinja, pa je i svinjskog mesa u izobilju, što se odražava i na cijene. Tako da je dobre komade svinjetine bilo u