Kuhanje

Crveni luk plinovi nadutost fermentacija zdravstvene prednosti
DOBAR ZA ZDRAVLJE

Crveni luk može biti teško probavljiv. Uz ovaj trik ćete ga moći bezbrižno jesti

Crveni luk sadrži prirodne spojeve poput tiosulfata, koji mogu iritirati želudac, posebno kod ljudi s osjetljivim želucem ili probavnim...

krumpir
Kako postići savršenu teksturu i okus?

Stvari koje trebate znati prije nego stavite kuhati krumpir

Kuhanje krumpira jedna je od najosnovnijih vještina u kuhinji, a pravilno određivanje vremena kuhanja ključno je za postizanje savršene...

pexels-dariaobymaha-1684032
Postoji jednostavno rješenje

Kako se brzo riješiti mirisa nakon kuhanja?

Čak i uz korištenje nape, neki se mirisi lako uvuku u prostor i dugo se osjete. Srećom, postoji jednostavno i brzo rješenje koje pomaže

cut-1123725_1280
STRUČNJACI IMAJU MIŠLJENJE

Trebate li koristiti drvenu ili plastičnu dasku za rezanje?

No dok obje daske imaju svoje prednosti i nedostatke, istraživanja pokazuju da drvene ili plastične daske za rezanje mogu biti sigurne ako...

ragu od povrća

GASTRO: Ragu ne mora biti samo od mesa. Pokušajte s povrćem!

Premda je meso prva asocijacija kad se spomene ragu, pa tako ga razlikujemo prema vrsti mesa kao dominantne sastavnice, pa poznajemo...

2021-03-14-gastro-teletina-šnicla

GASTRO: Pirjana teletina ili kako složiti ukusan, obilan i sočan mesni obrok s manje od 500 kalorija?

Teletina je crveno meso. Ima svijetlo ružičastu ili ružičastu, sjajnu boju i prepoznatljiv, blago kiselkast miris. Najbolji komadi mesa...

2021-07-23-gastro-lignja

GASTRO: Hedonistički minimalizam – lignje na lešadu s malo maslinova ulja, češnjaka i vina!

Lignja je morska životinja koja spada u razred glavonožaca, a u Hrvatskoj je najčešća europska lignja iz porodice Loliginidae, obična...

2021-07-02-gastro-kuhane-srdele

GASTRO: Da biste razbili mit kako srdela nije dobra na lešo, vodite računa od dvije stvari!

Jedan od najčešćih, a možda i najglupljih mitova je onaj kako plava riba nije dobra za kuhanje, osobito riblji sitnež kao srdela ili inćun

2021-05-14-gastro-tuna-steak

GASTRO: Petak je dan za ribu – tuna steak s matovilcem i cherry rajčicama

Odrezak od tune ili tuna steak, kako se udomaćilo u hrvatskoj jezičnoj praksi, poznat i kao riblji kotlet jer je riječ o diijelu ribe

2021-04-09-gastro-pastrve-mladi-krumpir

GASTRO: Petak je dan za ribu – pečene pastrve sa začinskim biljem i mladim krumpirom

Meso pastrve smatra se delikatesom jer je vrlo tečno i lako probavljivo, a o nutritivnim vrednotama su napisane tisuće stranica. Ipak, kao...

2021-02-28-gastro-sauerbraten

GASTRO: Agramerski sauerbraten je dobar kao i njemački. Najbolji uz tamno pivo!

Sauerbraten je tradicionalna njemačka pečenka od jako mariniranog mesa. Smatra se nacionalnim jelom Njemačke, a u prolom je osvojila i...

2020-12-19-gastro-datulje

GASTRO: Datulje sa orasima – božićna poslastica bez kuhanja

Jedna od ljepših strana dočeka Božića, kad je o pripremi hrane riječ, neprijeporno je činjenica da većinu namirnica možemo pripremiti...

Dva zagrebačka kuhara postavljaju Guinnessov rekord u timskom kuhanju

VIDEO: Vedran i Željko s kuhačom u ruci traže ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda

Kuhari Vedran Habel i Željko Ivnik postavljaju Guinnessov svjetski rekord u timskom kuhanju u trajanju od 60 sati. Planiraju skuhati oko...