Crveni luk sadrži prirodne spojeve poput tiosulfata, koji mogu iritirati želudac, posebno kod ljudi s osjetljivim želucem ili probavnim...
Kuhanje krumpira jedna je od najosnovnijih vještina u kuhinji, a pravilno određivanje vremena kuhanja ključno je za postizanje savršene...
Čak i uz korištenje nape, neki se mirisi lako uvuku u prostor i dugo se osjete. Srećom, postoji jednostavno i brzo rješenje koje pomaže
No dok obje daske imaju svoje prednosti i nedostatke, istraživanja pokazuju da drvene ili plastične daske za rezanje mogu biti sigurne ako...
Premda je meso prva asocijacija kad se spomene ragu, pa tako ga razlikujemo prema vrsti mesa kao dominantne sastavnice, pa poznajemo...
Teletina je crveno meso. Ima svijetlo ružičastu ili ružičastu, sjajnu boju i prepoznatljiv, blago kiselkast miris. Najbolji komadi mesa...
Lignja je morska životinja koja spada u razred glavonožaca, a u Hrvatskoj je najčešća europska lignja iz porodice Loliginidae, obična...
Jedan od najčešćih, a možda i najglupljih mitova je onaj kako plava riba nije dobra za kuhanje, osobito riblji sitnež kao srdela ili inćun
Odrezak od tune ili tuna steak, kako se udomaćilo u hrvatskoj jezičnoj praksi, poznat i kao riblji kotlet jer je riječ o diijelu ribe
Meso pastrve smatra se delikatesom jer je vrlo tečno i lako probavljivo, a o nutritivnim vrednotama su napisane tisuće stranica. Ipak, kao...
Sauerbraten je tradicionalna njemačka pečenka od jako mariniranog mesa. Smatra se nacionalnim jelom Njemačke, a u prolom je osvojila i...
Jedna od ljepših strana dočeka Božića, kad je o pripremi hrane riječ, neprijeporno je činjenica da većinu namirnica možemo pripremiti...
Kuhari Vedran Habel i Željko Ivnik postavljaju Guinnessov svjetski rekord u timskom kuhanju u trajanju od 60 sati. Planiraju skuhati oko...