janjetina

beskućnici janjetina
I ONI ZAVRJEĐUJU JANJETINU

Na Veliku subotu dijelit će janjetinu za potrebite: Podijelit ćemo 250 porcija s mladim lukom

Na Veliku subotu oko podne na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, volonteri Udruge Smiješak za sve potrebitima i beskućnicima podijelit će 250...

Zagreb: Restoran NK Hrašće radi jednu od najboljih janjetina u gradu
DELICIJE USKRSNE TRPEZE

Donosimo recept za uskrsnu gastro bombu: Ukusna janjeća rolada s krumpirom

Osim nezaobilaznih jaja i pince, čiji recept možete pronaći ovdje, jedno od najzamamnijih namirnica mnogima je janjetina. Moguće ju je...

roast-4671962_1920
SAVJETI

Kako pripremiti mladu janjetinu?

Mlada janjetina ukusan je vjesnik proljeća i jedan od najčešćih “sudionika” uskrsnog stola. Pod terminom “mlada janjetina” podrazumijeva se...

2021-09-22-gastro-ZAČINI_timijan

ZAČINI: Timijan ili majčina dušica – mirisni simbol mediteranske kuhinje!

Podrijetlom, timijan ili majčina dušica višegodišnja je zimzelena aromatična biljaka iz porodice metvica, daleki je rođak origana, pa i...

2021-07-31-gastro-tajna-ćevapa

GASTRO: Tajna ćevapa je u izboru i odležavanju mesa, loju i još jednom sastojku!

Tajna dobrog ćevapa je, u stvari, činjenica da tajne – nema. Jer, dobar ćevap ovisi o sastojcima iz kojih je sačinjen, kao i pripremi

2021-05-02-gastro-janjetina-koljenica

GASTRO: Janjeća koljenica iz pećnce kao ispod peke, neka povrće poprimi okuse mesa!

Premda je mlado meso, neki dijelovi janjećeg mesa, mogu biti vrlo žilavi. Također, bez obzira koliko janje bilo malo, teško ga je cijelog...

Created with GIMP

GASTRO: Janjetina na dva načina – kao ispod peke ili proljetna varijanta. Obje su su fantastične!

Janjeće meso je simbol proljeća, a u Hrvatskoj, isto kao u Zapadnoj Europi i na Mediteranu, često se priprema za svečanosti i posebne...

2021-03-09-gastro-ćevapi-mladi-luk

GASTRO: Ćevapi s mladim lukom, može i kao brunch zalogajčići. Baš cool!

Kebap u izravnom prijevodu s turskog znači “na komadiće izrezano meso” ili “nasjeckano meso”, na Balkanu, tom stjecištu civilizacija i...

2021-02-20-gastro-kuhana-janjetina

GASTRO: Janjetina s povrćem – najbolji način priprave mladog mesa. Neodoljiv miris!

Janjetina je meso janjeta starosti od jednog mjeseca do jedne godine. Neumitnom ekonomskom logikom pravu “baby” mladu janjetinu je vrlo...