Na Veliku subotu oko podne na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, volonteri Udruge Smiješak za sve potrebitima i beskućnicima podijelit će 250...
Osim nezaobilaznih jaja i pince, čiji recept možete pronaći ovdje, jedno od najzamamnijih namirnica mnogima je janjetina. Moguće ju je...
Mlada janjetina ukusan je vjesnik proljeća i jedan od najčešćih “sudionika” uskrsnog stola. Pod terminom “mlada janjetina” podrazumijeva se...
Podrijetlom, timijan ili majčina dušica višegodišnja je zimzelena aromatična biljaka iz porodice metvica, daleki je rođak origana, pa i...
Tajna dobrog ćevapa je, u stvari, činjenica da tajne – nema. Jer, dobar ćevap ovisi o sastojcima iz kojih je sačinjen, kao i pripremi
Premda je mlado meso, neki dijelovi janjećeg mesa, mogu biti vrlo žilavi. Također, bez obzira koliko janje bilo malo, teško ga je cijelog...
Janjeće meso je simbol proljeća, a u Hrvatskoj, isto kao u Zapadnoj Europi i na Mediteranu, često se priprema za svečanosti i posebne...
Kebap u izravnom prijevodu s turskog znači “na komadiće izrezano meso” ili “nasjeckano meso”, na Balkanu, tom stjecištu civilizacija i...
Janjetina je meso janjeta starosti od jednog mjeseca do jedne godine. Neumitnom ekonomskom logikom pravu “baby” mladu janjetinu je vrlo...